Het is springtij en bovendien stuwt de wind het water extra op. De parkeerplaats staat onder water, maar verder heeft de haven er geen last van.
Gelukkig hoeven we niet door het water te waden om bij de auto te komen. Pim wordt door een van de havenmeesters naar de auto gebracht en kan met behulp van wat gymnastiek droog vanuit de buggy in de auto klauteren.
Een fontein bij net Charleston museum. We wilden dat graag nog zien, omdat er veel over de slavernij te zien zou zijn. Eigenlijk gaat het museum over de gehele bewoonde geschiedenis van het gebied, te beginnen met de indianencultuur, de kolonisatie, de slavernij, de revolutie tegen de Engelsen en de burgeroorlog.
Bij de ingang van het museum staat de eerste onderzeeër. Het was het derde prototype en zelf ook al twee keer gezonken, waarbij de bouwer om het leven was gekomen. Toch werd hij een keer ingezet om de blokkade door de Union marine te breken. Op de lange harpoen zat een explosief, dat onder de waterlijn door de romp van het vijandelijke schip werd geramd en tot ontploffing gebracht. Dat slaagde, en het schip zonk na een serie krachtige explosies in enkele minuten. De door de bemanning met de hand aangedreven propeller was krachtig genoeg om dat te bereiken, maar zij slaagden er niet in om naar de veilige haven terug te keren. Het schip is pas enkele jaren geleden terug gevonden.
Deze cijfers zijn schokkend. In korte tijd werden de indianen uitgeroeid, terwijl de slavenpopulatie explosief groeide.
Nog een paar andere ontwerpen van onderzeeërs.
Nog een voorbeeld van een oude apotheek. Daar kijken we altijd graag naar. Het zijn mooie winkels, die iets van hun tijd laten zien.
Het museum heeft ook een natuurhistorische afdeling met onder andere dit Skelet van een bijzonder grote krokodil die inmiddels is uitgestorven.
.
Gershwin zocht de rust in het zuiden en vond die op een strand hier in de buurt, waar hij in een hele eenvoudige hut, zonder elektriciteit en communicatie de rust vond om op deze piano Gershwin de muziek voor “Porgy and Bess” te componeren.
Ze droegen best gezellige jurkjes in die tijd.
De oudste kerk. Religie was en is heel belangrijk in Charleston. Alleen de katholieken waren oorspronkelijk niet erg geliefd, maar die mogen nu ook mee doen. De burgemeester is al jarenlang een katholiek van Ierse afkomst. Charleston heeft zijn bijnaam ‘the Holy City’ te danken aan de ongeveer 180 kerken in de stad.
Meestal hebben de kerken een hele lange en scherpe torenspits.
We lopen door de City Market, waar net weer een lading cruiseschip passagiers op is losgelaten.
Dit zijn het soort biezen mandjes die ze terplekke zitten te vlechten, ook mannen kennen de kunst nog, overlevert door hun voorouders.
De bioscoop stamt uit de twintiger en dertiger jaren.
Als we in de winkel nog even wat vergeten mandarijnen halen, zien we deze ijskast met bloemen. De verkoper meldt dat ze precies op 36*Fahrenheit veel langer goed blijven.
Morgenvroeg vertrekken we naar St.Augustine in Florida. We slaan Georgia over en varen een nacht door.
Recent Comments