Heerlijke zeildag!

Omdat de elastieken en touwtjes waar de Jerrycans mee vast zaten toch onvoldoende bleken, is Pim begonnen met het maken van tuigjes van smeerreep. Een monnikenwerk, maar er is er al ééntje klaar en het resultaat mag er zijn.

20120830-230130.jpg
We gaan nog een ijsje halen bij onze favoriete ijstent, waar een Cubaan achter staat met wie we later nog een biertje dronken. Hij had natuurlijk allerlei mooie tips voor ons ,voor als we straks naar zijn prachtige land gaan. (kan best volgend jaar zijn hoor). Pim kreeg een mooi armbandje van hem met allemaal boze oogjes om de geesten weg te houden en ik kreeg een kralenkettinkje met de vlag van Cuba. Samen met de goodluckcharm, die ik van Matja kreeg en mijn eigen bedeltjes hangt het nu behoorlijk vol om mijn nek.
We hebben een laatste avond voor vertrek uit La Corūna met de Noren en het was weer mooi en laat.
Na het tanken de volgende dag haken ze toch af, omdat hun motor onbetrouwbaar is.

20120830-230922.jpg
Dit is de oudste vuurtoren ter wereld van de Romeinen.
We zien eigenlijk meteen buiten weer 2 dolfijnen, maar ook deze blijven niet lang, maar laten wel hun onderbuik nog even zien.
Verderop varen Tony en Jane met hun “Capisce”. We kletsen over de Marifoon gezellig.
We halen ze uiteindelijk in en ze komen pas een uur na ons aan in Las Camarinãs.
Alweer dolfijnen en nu een hele groep, echter druk aan het vissen en snel weer weg.

20120830-231439.jpg
We ronden de kaap en hij is indrukwekkend, vooral die tegenstelling tussen oud en modern.
Pim staat al een hele tijd te sturen, want het waait inmiddels toch wel 20 knoop en na onze goed gecontrolleerde gijp surfen we heerlijk de golven af. Daarbij maken we zelfs een keertje een snelheid van 9.9 knoop! Echt supergaaf!

20120830-231806.jpg
Let op die mooie tas die aan de beugel hangt met al onze losse rotzooi erin, verrekijker, marifoon, zonnebrillen, waterflesjes, noodmes etc. Gemaakt door www.halversails.nl , top!
Om 18.00 uur lopen we de haven van Las Camarinãs binnen, waar Jaques en Marlene ons uitnodigen voor de borrel.
We krijgen nog bericht van de Noren dat ze waarschijnlijk een hele nieuwe motor moeten installeren en dat ze daar de volgende 8 dagen wel mee zoet zijn. Heel sneu voor ze, maar we gaan elkaar straks in Madeira weer zien gelukkig.