Markt

We struinen het marktje af en kopen bij de vrouwtjes op krukjes achter hun kratjes groente, allerlei mooie dingen om morgen te verwerken in een lekkere spaghettipreu.
De noren komen morgen toch hierheen, zonder nieuwe motor en ze eten een hapje mee.
Ook scoren we 2 tietenkazen, heerlijk!
Eigenlijk moeten we altijd met een fototoestel erop uitgaan. Maar we gingen eigenlijk alleen maar naar de supermarkt. We waren vergeten dat zaterdag in Las Camariñas marktdag is. Marktdag is altijd de moeite waard en een mooi lokaal spektakel; waar ook ter wereld. In Camariñas is het bijzonder, omdat het een klein stadje is. Het heeft ongeveer 3000 inwoners en het is dan ook een heel klein marktje, waar maar een paar serieuze kramen staan. De rest bestaat uit lokale boeren en – vooral – boerinnen, die met een kist aardappelen, een doos bonen en wat strengen uien en knoflook een paar Euro komen bijverdienen.
De vrouwtjes zaten gewoon op de grond of op de kruiwagen waarmee ze naar de markt waren gekomen. Wij sloten meteen vriendschap met een oude tandeloze dame, die haar portemonnee in haar BH bewaarde. Zij hielp ons bij verschillende kramen en vertelde wat we zouden moeten kopen. Als het aan haar had gelegen was de markt na ons bezoek ‘los’ geweest. We moesten ook bonen kopen, die we kennelijk heel erg lang moeten koken. Ik vroeg of dat 10 minuten was, maar het was veel meer. Twintig minuten dan en nog veel meer. Ik krijg de indruk, dat we met die bonen redelijk door onze gasvoorraad heen kunnen komen, maar misschien helpen onze hooimadammen daarbij.
De paprika’s waren fantastisch; diep groen en donker rood of een mengsel van beide kleuren. Het werd allemaal afgewogen met apparatuur die je in Nederland misschien bij de brocante kunt scoren. We kochten ook nog prei en twee mooie kazen in de typische vorm van de streek. Ik ben benieuwd of Hanneke de foto’s, die we daarvan bij terugkeer op de boot hebben gemaakt, bij dit verhaaltje gaat plaatsen.
Die kazen waren overigens bij een echte kraam en hadden ook veel echtere prijzen. Bij de groentedames was het allemaal veel gemoedelijker en het is bizar wat je voor een tientje allemaal kunt kopen. De boot hangt vol met groente en fruit.

20120901-141814.jpg
Hieronder het resultaat van Pim’s geknutsel met naald en draad!

20120901-141954.jpg