Richting Madeira

De spanning is te voelen in de haven. Morgen gaan er minstens 5 boten op reis. Net zoals wij gaan de Noren, een Deens en een Fins schip richting Porto Santo. De Australiërs gaan naar het zuiden, omdat zij via Marokko naar Las Palmas willen gaan. Daar zien we hen hopelijk weer terug. Iedereen is bezig met allerlei dingen die nog af moeten voor het vertrek, het vullen van de water en dieseltanks, de laatste boodschappen, het nalopen van de tuigage. Wij hebben daarnaast ook een houder voor onze vishengel gemonteerd en, als teken van groot vertrouwen in die hengel – het zal echt van de spullen moeten komen – ook een constructie gemaakt waarop we vis kunnen fileren zonder dat de hele kuip een bende wordt. We hopen dat we foto’s kunnen tonen van die installatie als die eenmaal in gebruik is.
We zijn er allemaal klaar voor. We hebben lang genoeg gewacht en de weerberichten zijn werkelijk prachtig. Alleen zal er zeker in het begin best een stevige deining staan na al de wind van de afgelopen dagen. We maken ons daar niet echt zorgen over.
We kregen van de Noren foto’s, die zij maakten van Nelly Rose nog op weg naar Lissabon, toen wij hun onderweg inhaalden. We hebben hen op gepaste wijze gegroet toen wij er voorbij voeren. We wilden deze foto’s toch nog even laten zien. Tot in Madeira!

20120929-221619.jpg

20120929-221849.jpg

20120929-222100.jpg