Gitaren

Er liggen al een aantal boten, die met de ARC mee gaan doen in de haven. Herkenbaar doordat ze de vlag in het want hebben staan. Sommigen met meerdere onder elkaar: die hebben hem dus al vaker gevaren. Op 9 nov. gaat het hier beginnen. Tegen die tijd zullen de meeste van de 267 verwachte deelnemende boten hier wel zijn. Uiterlijk 18 november moet iedereen hier zijn. Allemaal met hetzelfde doel : St. Lucia in de Caribbean Seas! De boten worden vooral op het aspect veiligheid gekeurd en er zullen workshops worden gegeven over Safety, Provisioning en Rigging (tuigage). Er zullen demonstraties worden gegeven bijvoorbeeld met een liferaft in een zwembad en van het afsteken van de verschillende soorten vuurpijlen.
Ondertussen worden er ook borrels georganiseerd waar iedereen elkaar kan ontmoeten, zodat je als je straks aan de overkant aan het varen bent, alvast wat mensen kent, die je geheid weer ergens tegenkomt, want hoewel het cruiserswereldje groeit blijft het relatief klein. Wij krijgen van het havenkantoor het ‘Early Arrivals’ pakketje mee met alle wetenswaardigheden, plattegronden van Las Palmas, kortingsbonnen voor het zwembad, aanwijzingen voor winkels enz.

20121029-222213.jpg
‘s Avonds komen de Noren langs en wordt er weer gespeeld en gezongen. Er loopt een Engelsman langs op het steiger, die zegt dat ie zingen ook leuk vindt en hij zit even later ook volop mee te doen.

20121029-222606.jpg
Pim’s kantoor.

De dag erna zoeken we uit waar we dichtbij beschikking hebben over internet en als we net achter ons kopje koffie zitten, komen Aad en Hella langswandelen. Wat een leuk weerzien na Pinn Mill en later Hellevoetsluis. Wij hebben genoten van hun beschrijvingen over het zeilersleventje in hun boeken: ‘Dromen van zout’ en ‘Zeezigeuners’. Dit zijn oude rotten in het vak met een enorme dosis ervaring.

20121029-222934.jpg
Aad speelt ook even op Pim’s gitaar en zingt een prachtige smartlap.

20121029-223118.jpg
Waarbij de dames zich niet onbetuigd laten.