Morgen gaat het echt gebeuren

Morgen om 11 uur staat de start gepland. We mogen pas om 10 uur uitvaren. De uitgang van de marina is nogal smal en er moeten een kleine 200 boten doorheen. Dat wordt lastig, zullen we maar zeggen.

20121125-165544.jpg Dit is de skipper’s briefing waar we hoorden dat de start werd uitgesteld. Het is grappig hoe je toch altijd weer dingen vindt die je wilt doen. We hebben uit Nederland stof mee genomen om een keer covers voor de lieren van te maken of laten maken. Kirstin, een Deense die hier is blijven plakken, maar nog altijd op een mooie man hoopt die haar mee naar de overkant zal nemen, heeft daar deze mooie lierhoezen gemaakt

20121126-163523.jpg Verder hebben we ook nog slingerzeiltjes geplaatst, zodat we ook op de bank in de kajuit kunnen slapen. We gaan om de beurt wachtlopen en dan is het handig als er drie gescheiden slaapplekken zijn.
We zijn net even op de kant nog een hapje gaan eten. Pim heeft vanmiddag wel Bolognese saus gemaakt, maar die is voor de eerste dagen op zee. We verwachten veel wind, en dan is het handig als we alleen wat pasta hoeven te koken en wat saus op kunnen warmen. Vanavond gingen we nog even lekker op een terrasje een hapje eten. Reuze gezellig, want er kwamen allerlei mensen langs die we de afgelopen weken hebben leren kennen. Aan het einde van de maaltijd werden we volledig verrast door een gigantische hoosbui. Hanneke zit nu dan ook met het beddengoed in de wasserette om te kijken of ze het droog kan krijgen. Wat zijn we een sufferds. Dat is al weer de tweede keer.
Vanaf nu alleen nog maar tekst, tot we aan de overkant zijn. We hebben er zin in, en we zijn er klaar voor.