We hebben iets te mopperen!

Nou, mopperen, het was gewoon een hele nieuwe ervaring. Iedereen praatte al over de ‘swell’ die er aan zat te komen. Een forse deining vanuit het noorden. We hadden dat nog nooit echt meegemaakt, maar dat is nu wel veranderd. Ineens begrijpen we verhalen van mensen die besluiten om midden in de nacht anker op te gaan en te gaan verliggen. Dat was voor ons niet echt een optie dus bleven we zwieren en zwaaien. Af en toe kwam de golven zo, dat het behoorlijke vlakke achterschip boven op de golven geslagen werd. Dat leverde dan een behoorlijke klap op. Het schijnt een fenomeen te zijn van Simpson Bay hier op St. Maarten. Je kunt daaraan ontsnappen, door onder de brug door te gaan en op de lagoon te gaan liggen, maar dat is zo’n drukte. We houden het wel even vol zo.
Het is een bijzondere ervaring hier te zijn. Ineens kun je in het Nederlands aangesproken worden en je moet in ieder geval oppassen wat je zegt. Meer mensen verstaan Nederlands dan dat ze het spreken. Het eiland ademt vooral een Amerikaanse sfeer, maar Franse en Nederlandse invloeden zijn duidelijk merkbaar.
Voor alles wat we ondernemen moeten we eerst met de dinghy onder de brug door de lagoon op. We varen dan meestal naar Lagoonies, een gezellige kroeg, waar we de dinghy kunnen parkeren, maar ook Island Water World en Budget Marine, de grote winkels voor de watersport, hebben dinghy docks.

20130114-112956.jpg Lagoonies is onze favoriete bar waar we verschillende andere zeilers ontmoeten.

20130114-113123.jpg

Pim heeft lekker weer in zijn kantoor! Het internet is echter erg 2005. Het werkte voortreffelijk op zondag. Toen was Lagoonies dicht en waren we dus de enige gebruikers.
We gingen winkelen bij Budget Marine, waar Hanneke hoopte, dat de visafdeling het enthousiasme van Pim voor de vissport weer wat zou kunnen opkrikken. Nou, echt niet. We gaan er van uit, dat het nog lang niet aan de spullen ligt dat we niets vangen. Het zou alleen al helpen, als we de hengel eens wat vaker uithingen.

20130114-113322.jpg Dit is een deel van de ‘lures’, het aas, wat moet helpen om een goede visser te worden. Tja, welke is nou het beste? Er zijn ook mensen, die er gewoon een oude handschoen of kapotgeknipte theedoek aan hangen. De ‘beestjes’ van Albert Hein waren jarenlang ook zeer in trek. Het is gewoon uitermate verwarrend.

20130114-113642.jpg
Hengels genoeg hier. Volgens Pim ligt het eraan, dat we de verkeerde hengel hebben, maar Hanneke wil daar niet aan. Er zijn ook veel mensen die zonder hengel, met de molen aan de achter preekstoel, vissen en die vangen ook.
Inmiddels zijn Leslie en Barbara aangekomen. Na de lange reis ging Barbara lekker slapen en kon Leslie een van zijn speciale plekjes op het eiland laten zien, de beachbar onder de landingsbaan van het vliegveld. Zo wordt vliegtuig spotten echt een mooie hobby.

20130114-113717.jpg Met Leslie naar de beachbar onder de landingsbaan.

20130114-121152.jpg Er sloegen enorme golven op het strand. Daar hadden we ‘s avonds ook weer last van. Wij dachten een rustig dinghy dock buiten in de baai gevonden te hebben. Laat we ons ertoe beperken om te zeggen, dat het allemaal goed is afgelopen, maar het was avontuurlijker dan we nuttig en verstandig vinden. Als je in het donker varend ineens een brekende golf breed op je af ziet komen……. Gelukkig, met die swell hebben we allemaal weer wat om over te praten.