“Rum’s the answer, what’s the question?”

Beste Nelly followers,

Wij (Harm, Floor en zoontje Michiel Tiddens en zusje van Floor, Rosalie) zijn heel blij om jullie verslag te mogen doen van onze avonturen op de Nelly Rose!
Voor twee weken mogen wij dit prachtige schip even ons huis noemen. Na een heerlijk lang weekend met opa&oma op St. Maarten, vertrekken ze op dinsdagochtend vanaf Juliana Airport via NY en Londen naar Nederland. We zwaaien vanaf de Nelly en zien ze over een paar weken alweer daar.

20130131-131438.jpg
Pim&Hanneke op Juliana Airport, St. Maarten

Met dank aan Craig die hard heeft geklust aan de motor (waar we issues mee kregen bij de proefvaart) en na het inruimen van de Nelly, vertrekken we met drie zeilfanaten en ons mini-matroosje vanuit Island Water World. We gaan om 16.30uur door de brug. Aan een mooring in de baai eten we nog een stevige pasta en maken we de boot vaarklaar.

20130131-130943.jpg
Michiel is er helemaal klaar voor!

20130131-131648.jpg
Sunset in de baai van St. Maarten

Om 19.00uur precies varen we weg met de lichtjes van St. Maarten achter ons…prachtig gezicht! De genua wordt snel gezet en de motor kan uit. Met een lichte drizzle varen we westwaarts met aan stuurboord Anquila. We zien de torenhoge Cruiseschepen met hun honderden lichtjes en concluderen dat we gelukkig niet dezelfde vaarroute hebben. Het wachtsysteem wordt ingezet op 2 uur op, 2 uur af, maar omdat de dames toch wat misselijk zijn door de rollende golven van achter (lees: we zien de spaghetti gewoon weer terug), neemt Harm veel shifts voor zijn rekening. De condities zijn, los van de flinke rollers, top! We hebben 10-15 knopen wind uit het noordoosten en de maan komt al snel op, waardoor het zicht ook prima is.

20130131-131903.jpg
Land in zicht!

Om 5.30uur hebben Roos en Harm voor het eerst ‘land in zicht’! Het is Virgin Gorda, een van de grotere eilanden van de Britisch Virgin Islands (hierna: BVI). We mikken op de ingang bij ‘Fallen Jerusalem’, zo genoemd vanwege de rotsformaties van vulkaangesteente. Inmiddels pikt de wind op, dus rollen we de genua in tot formaat zakdoek en zetten de motor bij. Terwijl Floor met Michiel rommelt in de punt, navigeert Roos Harm door de smalle doorgang met de ‘Blinders’, gemene rotsen die je beter kunt mijden. Het gaat top en als we de Nelly Rose de hoek om sturen, is het direct rustig qua wind en golfslag. Zoals bedacht, varen we naar de Virgin Gorda Yacht Harbour en krijgen een fijne box aangewezen. We zijn in de BVI!!!

20130131-132106.jpg
Onze extra passagier

Speciale vermelding voor Michiel die het zo goed gedaan heeft! Na zijn flesje bij vertrek is hij gaan slapen op de bank met slingerzeil en ingebouwd met kussens en tassen en werd om 7.00uur weer wakker voor zijn ochtendpap. Eenmaal aangekomen ontbijten we met thee en beschuit, spelen met Michiel en doen met hem mee met de middagdut. Van 11.15-15.15uur zijn we alle vier onder zeil en worden fit wakker. We wandelen naar de Customs & Immigrations, maar die zijn helaas net gesloten als we aankomen. Een koud biertje aan de bar lijkt ons een goed alternatief! Blanke babies doen het overigens goed bij de localitas. Onze barvrouw neemt hem over en danst met hem op de reaggea muziek… In een shopje zien we t-shirts met de briljante tekst “Rum’s the answer, what’s the question?”, per direct ons vakantie motto! We eten een heerlijke zalm-spinazie-avocado salade van Roos en rollen na een laatste drankje aan de bar onze kooien in. Morgen ‘another day in paradise’!

20130131-133106.jpg