Schilpad onder de boot!

Het is 31 januari en we houden een rustdag. Harm gaat inklaren bij Customs en na de middagdut van Michiel nemen wij een open taxi naar de Baths. Een zeer bijzonder en prachtig stukje natuur waar we zwemmen tussen de grote ronde rotsformaties.

20130204-214345.jpg
De volgende dag nemen we de Nelly weer lekker uit varen over het azuurblauwe ‘IJsselmeer’. Alle eilanden kun je zien liggen en ze zorgen ervoor dat we relatief beschut zijn tegen de ocean swell. Perfect dus! Via Ginger, Cooper en Salt Islands, kruisen we af naar de Bight in Norman Bay. Het is een prima komvormige baai, waar je kan kiezen of je bij de beach bar met live muziek wil liggen of naast partyschip Willy T. We gaan voor de tussenin oplossing. Met snorkelen, borrelen en spelen met Michiel vullen we onze middag.

20130204-214818.jpg
‘s Avonds checken Roos en Floor toch even wat er waar is van de wilde verhalen over de Willy T. Ze blijken te kloppen; harde Britse muziek en dronken Engelsen en Amerikanen die naakt vanaf het dak van het schip duiken. Als twee muurbloemen kijken we het even aan, maar laten ons uiteindelijk toch overhalen voor rum punch en een dansje op het dek (Gangdam Style!). Gelukkig neemt Harm de ‘ochtenddienst’ van Michiel op zich en na een lange duik in het frisse water voelen we ons weer top.

20130204-215318.jpg
Op 2 februari varen we met een ruime windse koers richting het meest westelijke punt van Tortola: Soper’s Hole. Het is wederom een mooie tocht langs Pelican Island en de Indians. We pikken een mooring op en bezoeken het ‘stadje’ dat ons erg doet denken aan de handelskade in Curacao. Roos voelt zich thuis!

20130204-215447.jpg
We shoppen een mooi shirt en zwembroek voor Harm bij Pussers landing. In de gids lazen we over een mooi hotel op het eiland: Frenchman Cay, waar we uit nieuwsgierigheid een kijkje gaan nemen. Het is er waanzinnig mooi!!! Op de uiterste punt van het eiland gelegen heeft het bijna 360graden view en het strand heeft een inner bay waar we poedelen met Michiel. Hij is weer de star van het strand en Harm en Floor voelen zich berentrots!

20130204-215640.jpg
We ontmoeten Michael, een oudere man die pas op zijn 45ste ging zeilen en sindsdien bevlogen schipper is geweest. Harm spreekt hem langere tijd en int adviezen over onze terugweg naar St. Maarten en de BVI. Weer terug aan boord leggen we een tevreden Michiel op bed en eten wat bij Pussers. Captain Thom, die we even daarvoor hadden ontmoet op de steiger, sluit zich bij ons aan en vertelt over zijn boeiende leven. Hij woont een paar maanden per jaar in Main, USA, en is professor in theatre, scenarioschrijver, actor en director. En de rest van het jaar is hij captain van zijn ‘Waterdance’. We hebben een gezellige avond en wagen ons aan een Painkiller, een fameus en berucht drankje in de omgeving. De mooie tinnen mugs krijg je mee naar huis als bewijs.

20130204-220034.jpg
In de morgen van 3 februari doen we boodschappen en koffie en varen uit naar de volgende bestemming: Cooper Island. Het belooft weer een mooie tocht te worden, nu upwind met lange slagen.

20130204-220358.jpg
Rond 16.00uur komen we aan in de baai en racen, zoals de gids al voorspelde, voor de laatste mooring. De Amerikanen naast ons winnen het duel. Wij liggen dus aan een mooring die veel te dicht bij de kant lijkt te liggen. Al snorkelend zien we dat het meevalt. Roos voelt zich niet zo lekker na hele dag zon op haar hoofd, dus gaat vroeg haar kooi in. Harm en ik gaan voor een toetje naar de Cooper Island Beach Club en eindigen met een volledige maaltijd en twee toetjes. Wat een leuke tent! En wat een vriendelijke bediening! En wat een lekker eten. Mede daardoor besluiten we om hier nog een dagje te blijven.

20130204-220603.jpg
De volgende ochtend starten we rustig en snorkelen in paren van twee. Heel gaaf, want we zien niet alleen verschillende soorten papegaaivissen en veel gekleurde trompetvissen, een stingray, barracuda, ook een hele mooie schildpad! En bij terugkomst van team 2 zit er zelfs een schildpad onder de Nelly Rose!
Na de middagdut en wat kruipoefeningen van Michiel, nemen we de dinghy weer naar de Beach Club, waar we een hele relaxte middag hebben. We zwemmen met Michiel, drinken Pina Colada’s en sangria en genieten van het ongelofelijk mooie uitzicht…
Morgen varen we meer naar het oosten en zijn benieuwd wat de BVI verder voor ons in petto hebben…!

20130204-220805.jpg