We gaan weer reizen

20130307-130425.jpg
We hebben eerst nog enorm genoten van het weekend met ons voltallige gezin. We zullen ze missen, maar het intensieve contact tijdens zo’n kort verblijf is heel dierbaar. We zijn de kinderen dan ook erg dankbaar dat ze daar hun kostbare tijd aan besteden en er het halve land voor doorkruisen.

20130307-130924.jpg Nelly Rose lag er fantastisch bij. Wij hebben een kleine 40 jaar geleden een keer in Zuid Frankrijk gevaren met een Raider met Kees en zijn toenmalige vriendin – nu echtgenote – Pluis. De boot was van een oom van Kees, die slimme deal had gemaakt met zijn broer, de vader van Kees, die een identieke boot in Nederland had liggen, zodat ze zowel in Nederland als in de Middellandse Zee konden zeilen. Dat had wel als gevolg, dat de oom de boot ook aan zijn jonge neefje uit moest lenen. De verantwoordelijkheid op de schouders van Kees loog er dan ook niet om. Hij sprak ons dan ook ernstig toe, alvorens ons toe te staan aan boord van de boot te gaan. De belangrijkste zinnen die hij daarbij uitsprak waren: “Kijk goed hoe netjes de boot is nu wij aan boord komen. Als wij vertrekken moet het netter zijn!”
Dat is sindsdien altijd ons adagium geweest als wij mensen aan boord hadden van ons schip. Het is overigens goed, dat er van die vakantie geen blog is. Hij leeft wel nog steeds voort in onze gedachten. We barsten nog steeds van de goede herinneringen aan die reis.
Zo zullen we ook goede herinneringen bewaren aan St. Maarten. Hanneke natuurlijk vanwege de mooie tijden die ze hier doorbracht met Barbara. Dit was de laatste keer, dat zij hier met Barbara is geweest. Dat was de reden dat we hier zo lang zijn blijven hangen. We waren hier al medio Januari. We hebben hier dan ook veel mensen ontmoet en veel gezelligheid met hen gekend. We hebben hier mensen leren kennen die eigenlijk semi permanent op hun boot wonen en er kwamen andere cruisers die we al eerder op onze reis hadden ontmoet. Hoe dan ook, Bob en Lia, Erwin en Jane, Nico en Lettie, Willem en Saskia, Pieter en Sabine (met kroost), Theo en Michelle, Yme en Nicole, David en Lindsey, en dan vergeet ik er ongetwijfeld nog een paar, we hebben genoten van jullie gezelschap.
We hebben genoten van St. Maarten met de excellente faciliteiten voor schepen. De gezellige kroegen, de Franse kant van het eiland en de “zeilerssfeer” waar we hier van hebben genoten. We zouden hier best nog een hele tijd willen blijven hangen, maar we willen nog zo veel. Kortom, we gaan door naar de British Virgin Islands, de BVI.