Culebra, Spanish Virgin Islands

20130330-195651.jpgNog één keer het leuke Christiansted.
We varen rustig weg en kunnen meteen het zeil hijsen als we buiten de betonning zijn. Eerst nog even de motor erbij zodat we de accu’s goed kunnen opladen, terwijl we ook nog water maken. Er is niemand in zicht. St. Croix ligt een beetje achteraf en bovendien is het goede vrijdag. Zodra de motor uitgaat, schalt de Mattheus Passion door de buitenspeakers en de zon schijnt stralend. We gaan op weg naar Culebra, samen met Puerto Rico onderdeel van wat vroeger de Spaanse Maagdeneilanden waren. Nu is het onderdeel van de Verenigde Staten. Geen echte staat maar deel van ‘the commonwealth of the USA.

20130330-204500.jpg
We lezen lekker in onze E-readers tot na een paar uur de wind begint op te steken. Het waait uiteindelijk 20-22 knoop, een echte windkracht 5. Dat is op zich redelijk normaal voor de Caribbean.

20130330-200306.jpg
Pim zet er een rif in, maar we gaan nog steeds lekker hard. De zon is inmiddels achter de wolken verdwenen en dan lijkt die wind toch ineens wat harder te worden. Nelly Rose kan het goed aan en we kennen haar inmiddels zo goed, dat we lekker kunnen doorlezen.

20130330-200523.jpg Als we aankomen bij Culebra zien we een hele vloot game-fishing boten liggen. Ze noemen dat hier de Puerto Rican Navy. Sommige van die boten zijn wel vier verdiepingen hoog. Het blijft hard waaien als we de baai, de Ensenada Honda, binnenvaren. De beschutting zorgt wel voor vlak water, maar de heuvels om ons heen houden de wind niet echt tegen. Het poeiert de hele nacht door. Als we net willen gaan slapen is er om ons heen commotie. Een grote Malö is van haar anker afgeslagen. Gelukkig heeft het echtpaar aan boord snel de boot in de hand zonder iets te raken, maar het duurt even voordat ze weer rustig liggen. Wij slapen er uiteindelijk niet minder om, maar zien de volgende ochtend dat de Malö vertrokken is.

20130330-201033.jpg
De volgende morgen schijnt de zon weer en laten we het bijbootje te water om bij het Dinghy Dock Restaurant aan de kant te gaan. Dat is een hele gezellige kroeg, maar voordat we daarvan kunnen genieten, moeten we eerst naar het vliegveld om in te klaren en onze Amerikaanse Cruising Permit te gaan halen. Morgen verder….