Grand Turk

20130412-175931.jpg Voor grotere oversteken willen we makkelijk op het voordek kunnen bewegen. Dan laten we de lucht uit Klontje, de dinghy, lopen en wordt hij opgerold in de hoes op het dek gebonden. Voor een trip van een dag of drie tot vier hebben we goed overzicht over het weer wat we kunnen verwachten. We gaan alleen als de condities gezellig blijven. De buitenboordmotor kan daarom op de achterpreekstoel blijven. Als we langer gaan varen dan een dag of vijf worden de weerberichten onzeker en gaat de buitenboordmotor naar binnen.

20130412-180028.jpg We hebben deze overtocht tien vliegtuigen en vier schepen gezien, maar geen enkele zo dichtbij als deze. De walvissen zijn helaas alweer naar het noorden vertrokken, maar tot eind maart zijn ze hier bezig met hun voortplanting. Vallende sterren waren er veel, maar we hebben weinig te wensen. Het leven is goed.

20130412-180127.jpg We gaan voor anker in Southport op Grand Turk. De dinghy moeten we hier het strand opsleuren, iets wat we niet graag doen. We hebben geen harde bodem en kleinesteentjes kunnen al veel schade veroorzaken. Niet op dit prachtige zandstrand echter. Dat is dan ook de grote attractie voor de cruise schepen die hier komen. Dat, en het fantastische rif. Het wordt hier vergeleken met het Great Barrier Reef, maar dan het op twee na grootste van de wereld.
Voor de mensen die niet gaan duiken of snorkelen liggen hier opblaasbare klimrotsen van PVC in het water. Veel hilariteit en activiteit. Een mooie attractie, beter dan de bananen en fauteuils die achter de verschillende speedboats werden aangesleurd met hard gillende mensen om te laten horen hoe ontzettend leuk ze het hebben.

20130412-180243.jpg Nog even een kleine foto (klein, omdat de camera even mistig was geworden vanwege de nogal natte overtocht en de foto dus niet echt scherp is) van het inklaringskantoor. Die eerste ervaringen met Grand Turk waren voor ons niet echt positief. We vroegen ons zelfs af of we dit leuk zouden gaan vinden. Vanmorgen op weg naar Cockburn hadden we bovendien ernstige problemen met het anker. Later op de dag nog weer een wegdrijvende dinghy, waarover later meer, maar we hebben het inmiddels perfect naar onze zin hier.