Black Point

20130427-172623.jpg Dit is Nelly Rose in de heerlijke baai,waar we perfect voor anker liggen. Onder de boot zwom een haaitje van 50 centimeter, die wel de sneden brood, die we overboord gooiden in één hap wegslikte. Het was vanochtend toch even lastig om Hanneke ervan te overtuigen, dat ze zonder gevaar zou kunnen gaan zwemmen.
Aan de wal zijn alle benodigde faciliteiten, zoals douches (waar we geen gebruik van maken), een wasserij, een boekenruil beurs en een eenvoudige kruidenier. Brood halen we bij oma thuis. Hanneke was emotioneel zo gegrepen door dit huiselijke tafereel, dat ze vergat een foto te maken. Maandag gaan we weer een brood halen, dan komt er een foto.

20130427-172858.jpg Klontje ligt aan het Government Dock. Als we aankomen is het nog laag water, maar tegen de tijd dat we terugvaren kunnen we van de steiger zo instappen. Het is springtij.

20130427-172946.jpg Drie negers bij de molensteen voor Scorpio’s, onze stamkroeg. De heren zitten in de schaduw, want ze willen niet verbranden. Voor het geval u het niet wist, negers kunnen niet alleen verbranden, maar ook blozen. Het kost alleen iets meer moeite om het te zien. Vaak vinden we het erg moeilijk om met de lokale bevolking te praten, vanwege het zware accent, maar misschien wennen we er langzaam aan of het is hier minder. Als ze overigens overschakelen op het Creools is enige kans om iets te verstaan meteen voorbij.

20130427-173022.jpg Vanavond drinken we bij Lorraine’s Café. Scorpio’s is dicht, want de baas is met het vliegtuig naar Georgetown, waar het de laatste dag van de Regatta week is. Een week wedstrijd zeilen met traditionele zeilboten. Lorraine is druk in de keuken en heeft ons gewezen waar de drankjes staan. Het is zelfbediening. Ze heeft perfecte WiFi en ook een internet – afdeling, waar je een PC kunt huren. Morgen is het buffet en gaan we misschien bij haar eten.

20130427-173406.jpg
Bij Lorraine kun je ook eieren en tomaten enz. kopen uit de Coca Cola ijskast. Ernaast staat een tafel met ruilboeken.

20130427-173645.jpg
Kunst aan de muur

20130427-182453.jpg
Op haar gloednieuwe fiets komt ze nog even een lekker kokosbrood halen.