Weer onderweg

We zijn weer onderweg. Dinsdag morgen hebben we nog een paar klusjes afgewikkeld, maar toen wilden we toch echt weer weg. We kozen voor Tennant Harbour, een bestemming die maar een paar uur varen is, voor het geval er toch nog iets niet zou kloppen, maar dat bleek (afkloppen) niet het geval te zijn. Er was geen spat wind, dus gingen we op de motor. Het is hier weer uitermate mooi en inmiddels ook extreem rustig. Het seizoen is duidelijk afgelopen. Dat is logisch, want het is verdomd koud. Na de eerste nacht, toen we nog bij Journey’s End Marina lagen, stonden de bloemen op de ruiten. Nelly Rose had ooit een kachel, maar die is op weg naar de Canarisch Eilanden al gesneuveld (koolaanslag) en we hebben toen besloten om hem niet te vervangen. Meer ruimte in de bakskist en bovendien zouden we gaan varen in warme streken.
Zoals gezegd, het is hier heel erg rustig. Alle moorings in Tennant waren dan ook leeg. Het is ook vroeg donker en geholpen door onze jet lag konden we dan ook vroeg op kooi, zodat we de wekker de volgende morgen op 6 uur konden zetten. We stonden net op tijd op om te genieten van een ongelooflijk mooie zonsopgang. De foto’s komen zo gauw we weer internet hebben. Er zijn nog meer mooie foto’s, zoals van Hanneke, warm ingepakt in haar oliegoed. Je ziet niet eens haar ogen, omdat die bedekt zijn door de zonnebril, maar ze had gegarandeerd een glimlach van oor tot oor op haar gezicht. Zo lekker hebben we vandaag gezeild. We voeren naar het westen, met een noordenwind. vna rond de 12 knoop. Gelukkig niet meer, want die wind was koud! Vandaar die ingepakte Hanneke. Naarmate we verder vorderden kwamen we ook minder en minder grote velden boeien voor de kreeftenfuiken tegen. Die fuiken zijn een aspect van Maine dat we niet zullen missen.
De vangst met die fuiken wel. Onze laatste avond in Rockland zijn we nog even naar ons favoriete kreeftencafé gegaan voor een twin lobster dinner. Ook daar kon je merken, dat het kouder is geworden. Een aantal kreeftenvissers is er inmiddels mee gestopt of vist minder lang vanwege het daglicht en de koude. Betaalden we een maand geleden nog minder dan $20,- voor een paar lobsters, nu was het $25. De mensen van het café zeiden, dat het in december en januari wel eens $30 zou kunnen worden. We moeten er niet aan denken.
Onze prachtige zeildag bracht ons vandaag tot Diamond Cove. We hadden die plek gemarkeerd op aanraden van iemand. Helaas hebben we er geen idée meer van wie dat was, anders zouden we hem of haar even een bedankje hebben gestuurd. Wat een mooi plekje. En dat recht voor de deur bij Portland.
Morgen varen we naar een paar eilandjes voor de kust bij Plymouth. Hopelijk hebben we dan internet, zodat we wat foto’s kunnen laten zien. Tot dan.