Palm Beach

Voor ons gevoel hebben we de leukste ervaringen van de States nu wel achter ons. De heenreis naar Maine was bijzonder, het verblijf daar was onvergetelijk, de terugreis naar het zuiden was deels doorwerken, maar soms ook erg leuk. De Chesapeake Bay heeft heel veel te bieden, het stukje ICW was apart, Beaufort, Charleston en St. Augustine hadden we niet willen missen, maar nu zitten we weer midden in de wereld van vandaag. Massaal, met grote boten, smakeloze paleizen, torenflats en veel lawaai. We hebben Miami nog te gaan en zo’n grote stad heeft natuurlijk ook altijd veel leuks te bieden, maar donders, wat kost het een geld om daarvan te mogen genieten, om daar aan mee te kunnen doen. We hopen, dat de Florida Keys weer wat leukers en kleinschaliger vermaak te bieden zal hebben.
Zoals we de vorige keer al schreven zijn we – min of meer bij toeval – beland in Palm Beach. We konden niet echt komen waar we wilden zijn, maar we vonden in ieder geval een goede ankerplaats, waar we twee nachtjes zijn blijven liggen. We konden iedere aandrang om aan de kant te gaan met groot gemak bedwingen. Zondagavond liep die ankerplaats geheel vol, vooral met mensen die de ICW varen. We hoorden een van hen klagen, dat die ICW drukker was dan een highway. Maandagochtend waren ze vroeg allemaal weer vertrokken, maar er was de hele dag het nodige te zien in de haven.

20131119-194323.jpg
Zo kwam dit schip uit het droogdok varen. Het is altijd leuk om een Nederlandse vlag te zien wapperen, zoals hier op De Salute (http://www.sysalute.com) uit Den Bosch. Het 56 meter lange schip is gebouwd in Italië en we denken niet, dat dit schip ooit in ‘s Hertogenbosch haar opwachting zal hebben gemaakt. De mast, de langste aluminium mast ooit gemaakt, is 75 meter lang. De diepgang varieert van 4 tot bijna 10(!) meter.
Op de achtergrond ligt een redelijk scheepje aan de privé steiger voor het huis. Het uitzicht is daarmee wel belemmerd.

20131119-194426.jpg
De wolkenkrabbers van Palm Beach.
Hiervandaan gaan we naar Fort Lauderdale nu we nog redelijk weer hebben. De rest van de week wordt het in de noordelijke helft van Florida hommeles met het weer. De tweede helft van de week wordt het ook in de zuidelijk helft minder.

20131119-194518.jpg
Deze Marlin was gevangen door een visserman. Hij ging echt een serieus gevecht aan en sprong soms verticaal meer dan een meter vrij van het water. We weten niet hoe het afgelopen is, maar het zag er niet goed voor hem uit.

20131119-194804.jpg
Deze mijnheer was vanuit zijn kano met 2 hengels op zee aan het vissen. Je vraagt je af wat er zou gebeuren als hij een beetje een forse vis aan de haak krijgt.

20131119-194948.jpg
Pim schrok zich helemaal de pleuris. Een groot vliegbeest vloog vlak langs hem. Hanneke reageerde daar veel rustiger op en stelde haar bril ter beschikking als landingsplaats voor deze lifter: Grote Libelle op de zonnebril!

20131119-195101.jpg
Zo zag eigenlijk de hele kustlijn eruit. De Belgische kust valt er bij in het niet.

20131119-195221.jpg
Dit is een vuurtoren van hetzelfde type als we eerder al in Marblehead zagen. De Zeppelin vergezelde ons een belangrijk stuk van de korte tocht van vandaag.

20131119-195317.jpg
We varen na een rustig dagje motoren de haven van Fort Lauderdale binnen. Ze delen deze 3 palmbomen met heel veel mensen!

20131119-195530.jpg
Wat een batterij boten ligt hier. Gelukkig kunnen we het staartje van de file meepikken en halen we de brug van 14.00.

20131119-195700.jpg
Er staan ook een paar weelderige huizen tussen en het is behoorlijk groen. Overal zijn kleine dwarskanaaltjes, die dan ook weer vol liggen met grote boten. Ze noemen het hier ook wel het Venetië van Amerika.

20131119-195934.jpg
Een doodlopend kanaal.

20131119-200259.jpg
Dit is een museum huis.

20131119-200348.jpg
We kronkelen onder nog 2 bruggen door om naar de City-Docks te komen en vlak vóór de spoorwegbrug moeten we omdraaien. Dat is hier om de duvel niet makkelijk. Het is smal en het stroomt hard, en de beschoeiing neemt niet op, zodat er overal neren en draaikolken zijn. Nelly Rose werd één keer tijdens het manoeuvreren gewoon dwars gezet . Pim lost het gelukkig heel rustig op.

20131119-200647.jpg
Geen Venetië zonder gondels.