Fort Lauderdale en Miami

We zijn in een rustige fase van onze reis aanbeland. We blijven een aantal weken in Fort Lauderdale liggen. Hanneke reist van hieruit naar het huwelijk van haar nichtje en Pim kan een aantal dingen doen voor zijn boek de Macht van Tien en de website daarvoor. Het boek gaat 15 januari in productie.
Dit betekent wel, dat deze blog er even wat anders uit komt te zien. Het gaat ineens meer over het leven in Amerika en niet over ons varende leven. We beleven dat Amerikaanse leven dankzij Pim’s nichtje en petekind Naomi, die werkt in Miami bij Royal Caribbean Cruise Lines. We hebben bij haar en haar man afgelopen jaar kerst op Dominíca gevierd en het is leuk hen nu hier weer te zien.

20131123-205356.jpg
Hanneke was een paar dagen niet lekker vanwege alweer een kaakontsteking, maar na een paar dagen antibiotica knapte ze gelukkig weer aardig op en kan ze mee gaan lunchen met Naomi en Hilton. Hilton werkt ook bij RCCL aan boord van de Oasis of the Seas, het grootste cruise schip ter wereld, dat plaats biedt aan ruim 6000 passagiers. We gaan de volgende week als het schip weer in de haven is, een bezoek aan boord brengen.

20131123-205835.jpg
We gaan nog even wat boodschappen doen en ondertussen is er weer zo’n wolkbreuk. Dit is niet de standaard onweersbui die bij dit deel van Florida hoort, maar het weer is gewoon instabiel, omdat er een aantal fronten achter elkaar doorkomen. Het is best wel prettig, dat we even niet aan het varen zijn. Als we na de boodschappen weer buiten komen, staat er een meneer met een gigaplu klaar, die ons naar de auto te brengt. Het is een kosteloze service en de man weigert een fooi.

20131123-210133.jpg
We gingen boodschappen doen bij Wholefoods, een hele prettige supermarkt met heel veel mooie verse producten.

20131123-210320.jpg
Alles keurig gerangschikt, paprika’s met de steeltjes naar voren. We logeren bij Naomi thuis en Pim heeft aangeboden om vanavond te koken. Hij maakt zijn variant op de ‘wild mushroom risotto’. Morgen gaat Pim met Naomi naar de Miami Dolphins. Daarover later meer.