Onderweg.

We zijn gisteren om drie uur vertrokken van onze ankerplaats op St. Croix. Eerst nog even langs de marina, want daar is de diesel goedkoop. Niet dat het heel erg veel uitmaakt als je maar een kleine 30 liter in de tank kwijt kunt. We dachten dat het meer zou zijn, maar we hadden vooral stroom gedraaid en dan belasten we de motor niet vol (wel in zijn werk, anders krijg je problemen met afzetting of zoiets).
We voeren de eerste drie uur op de motor om St. Croix heen om weer stroom te maken. Ik denk, dat we weer een paar nachtjes in een marina aan de walstroom moeten om de accu’s een beetje te verwennen. Daarna gingen we zeilen. We varen over stuurboord zo hoog mogelijk aan de wind en hopen op die manier net bij St. Lucia de bovenwindse eilanden te bereiken. In het begin leek het alsof we veel noordelijker, al bij Nevis, zouden uitkomen, maar gelukkig konden we de verleiding om af te vallen weerstaan. Het zal nog krap worden. Dee wind neigt in deze tijd van het jaar eerder naar zuidoost. Wordt vervolgd.
PS De grote vliegende vis die aan boord geland is heb ik nog even laten liggen, zodat de fotografe, die nu nog lekker ligt te tukken, het arme beest nog even kan fotograferen. Ze dacht al dat ze er een had zien vliegen.