Weer onderweg!

Het is niet te geloven, maar we zijn weer onderweg. Eindelijk hebben we Trinidad, na een verblijf van ruim 8 weken, kunnen verlaten. Het heeft allemaal veel langer geduurd dan gedacht, vooral omdat DHL en de vakanties in Europa ons parten speelden. Wij hadden onze kluslijst conform planning in twee weken afgewikkeld, maar de schade aan het roer was groter dan gedacht, zodat we onderdelen moesten laten komen uit Denemarken. Die konden pas op 5 augustus verstuurd worden. Het voordeel daarvan was dan weer dat we konden wachten op de tweede toerail uit Denemarken, nadat DHL de eerste had kwijtgemaakt.
We hadden ongelooflijke mazzel, dat we in het appartement van het neefje van Hanneke konden verblijven. Vier weken samen met hem en zijn vriendin en drie weken met zijn tweetjes, terwijl de vaste bewoners op verlof naar Nederland gingen. We hadden met geen mogelijkheid op de boot kunnen blijven, terwijl die op het droge stond. Vanwege alle klussen moesten we regelmatig alle spullen verhuizen van voor naar achteren en weer terug en was er geen ruimte om te leven. Fop en Leontien willen we dan ook van harte bedanken voor de geweldige gastvrijheid.
Als je in deze regio problemen hebt met een boot , of als je een boot voor langere tijd op het droge wilt stallen,dan kunnen we Peakes Marina, waar we op de kant stonden, en Dynamite Marine, die het leeuwendeel van het werk heeft uitgevoerd, van harte aanbevelen. Marc, Graham, Curtis, Afsal, Jonas, Colin, Richard en Falco (hij hielp ons op de dag van vertrek nog snel even met het oplossen van een koelwater probleempje) hebben voortreffelijk werk geleverd. Dank daarvoor. Dankzij hun flexibiliteit en vakmanschap bleef het gezellig en kwam het werk uiteindelijk toch af.Theresa hielp met de jacht op de transporteurs en hield vanaf kantoor het overzicht, zo dat ook de administratieve kant voor elkaar was.
Het lijkt nu allemaal weer goed te werken, maar de nieuwe windvaanstuurinrichting hebben we nog niet kunnen proberen. De wind is variabel 3-5 knoop en we varen dus op de motor naar Los Roques. Daar begint ons echte cruisers bestaan weer. We hopen daar vrijdag in de loop van de dag aan te komen.