Francisqui, Los Roques

image_00001We varen met een snelle watertaxi naar El Gran Roque vlak langs een rif. Je ziet de rotsen eronder. Schijnbaar wonen hier schildpadden en later zien we er ook eentje.

image_00002
Het is ook een snelle jongen.

image_00003
El Gran Roque heet zo niet voor niets. Het vliegveld is eigenlijk alleen een airstrip

image_00004
Er staat wel een heuse verkeerstoren.

image_00005
Als je aankomt, moet je wel tot je knieën te water. Hier is niemand, zoals in Haïti, die je even
op de rug neemt, zodat je droge voeten houdt, maar in dit heerlijk heldere water is dat geen probleem.

image_00006
Er zijn hier alleen zandstraten met gezellige amandelbomen en zo. We hebben een paar kleine vrachtwagentjes gezien, die spullen van de postboot en het vliegveld kunnen bezorgen, maar eigenlijk gaat alles en iedereen te voet of met de boot.

image_00007
Muurtjes worden opgeleukt, zodat het geheel een mooie indruk geeft.

image_00008
Nog zo’n muur.

image_00009
Het dorpsplein (Plaza) is wel betegeld, zodat er lekker gedanst kan worden. Er wordt ook een spelletje voetbal gespeeld.

image_00010
Dit is een Posada, wat zoveel wil zeggen als een herberg. Er zijn er een stuk of 12 en sommigen zijn zeer luxe ingericht, zien we als we naar binnen gluren. Er is op een van de eilanden ook een resort gebouwd, maar de regering heeft dat stilgelegd. Ecotourisme was daarbij het sleutelwoord. De kleinschaligheid van de posada’s betekent dat een groter deel van de bevolking profiteert van het tourisme.

image_00011
Het ziet er dankzij de vele vuilnisbakken schoon uit in tegenstelling tot veel andere eilanden. Er wordt hier zelfs gescheiden ingezameld.

image_00012
De huizen zijn ware kunstwerkjes.

image_00013
We gaan naar de plaatselijke Italiaan, die geen pizza serveert, daar er te weinig mensen zijn. Ineens komt er tot onzer verbazing ook een schildpad door de zaak heen lopen.

image_00014
Hij heet Donatello en is naast de twee teckels gewoon hun huisdier. Het stikt hier van de honden trouwens; allemaal lijkend op labradors. Ze hebben zonder uitzondering allemaal hangoren.

image_00015
De bomen zijn van onderen wit geschilderd. Wat de reden daarvan is, is ons niet duidelijk, maar het ziet er leuk uit.
commentaar webmaster: Dit wordt gedaan, om er voor te zorgen dat bacteriën en ongedierte de stam van de boom niet aantasten. Het wordt ook gedaan om te voorkomen dat bijvoorbeeld mieren de boom inklimmen.