Cruiseship Quantum

image
Het was heerlijk om weer even herenigd te zijn! Wat zullen we ze missen allemaal.
image
We steken de Atlantische oceaan dit keer nier per vliegtuig over, maar met een liner : de Quantum van de Royal Caribbean. Het is de maiden voyage en we zijn met zijn zessen. Pim’s zusje en haar man gaan mee en ook haar dochter en echtgenoot, die aan boord werken. Het is de proefvaart en er gaat nog van alles mis, maar wij hebben het erg gezellig met elkaar. Hierboven is de Bionic Bar, die doet het soms wel en meestal niet. Het is een van de nieuwste snufjes aan boord.
image
Zo nu en dan zijn er grappige presentaties en mag je op de foto met figuren uit films en TV series, o.a. Pinokkio.
image
De eerste paar dagen was er veel wind en ruwe hoge golven. Er lopen veel mensen rond met zeeziekte pleisters achter hun oren. De anderen lagen waarschijnlijk op hun bed.
Later ging het er iets rustiger aan toe en mochten we weer buiten komen. Lisette en Maarten zijn ook volop aan het genieten.
Op de achtergrond zie je de Azoren.
image

Daar er iemand een operatie moest ondergaan, die ze aan boord niet konden uitvoeren, maken we een pitstop in de Azoren.
image
Er zijn verschillende zwembaden en whirlpools aan boord. Met het slechte weer dat we hadden is het grappig om te zien hoe daarin flinke golven ontstaan en het water er gewoon overheen begint te klotsen.
image
Er is een enorm soort haak met een ei aan het eind, waarin 20 mensen omhoog kunnen worden gehesen om ook vanaf de zijkant hoog in de lucht een selfie te kunnen maken met het schip als achtergrond.
image
Er komt nauwelijks vieze lucht uit de schoorstenen.
image
Je kunt tussen de benen van dit enorme kunstwerk doorlopen om weer naar binnen te gaan.
image
Nog iets grappigs ; een antieke bus.
image
Aan de binnenkant blijkt het een Hotdog tent te zijn.
image
Op het sportveld kun je ook een cursus jongleren doen of aan een trapeze hangen onder deskundige leiding van de circusschool.
image
In de 12 liften zitten draaibare bordjes in de vloer, zodat je altijd weet welke dag het is. De tijd is moeilijker, want we gaan bijna iedere dag een uur terug in de tijd, maar dat levert soms toch problemen op.
image
We hebben ons niet aan de klimwand gewaagd, hoewel Pim nog even aarzelde.image
Pim zit in het klaslokaal van de I-Fly in afwachting van instructie voor de Vrije Val.
image

image

Nadat we hoorden dat iemand zijn arm uit de kom was geschoten, houden we deze surfattractie maar voor gezien, alhoewel een hoop mensen zeer veel plezier hadden.