Spaanse Water

De motor heeft een nieuwe impeller, die waren ze er in Trinidad vergeten in te zetten toen de motor goed bereikbaar was, dus moet het nu. Een heel lastig bereikbaar plekje. Bert en Nelie komen hier de Biba gaan achterlaten en we drinken nog even een heerlijke kop Surinaamse soep bij hen aan boord.
Daarna nemen we afscheid, omdat ze weer een paar weken naar huis gaan. Wie weet zien we ze straks nog in de San Blas eilanden.
image
We verkassen van de jachthaven naar het Spaanse Water, waar we voor anker gaan in het Nederlandse drijvende dorp. We liggen naast de Bella Chiao en de Blabber en vóór de Harmattan. De Sylfer en de Rafiki, de Twentsche Meid en de Bodyguard en nog meer, die we niet persoonlijk kennen, liggen een eindje verderop. Kortom gezellige boel hier, waarbij iedereen elkaar helpt met het oplossen van probleempjes aan boord. Ongeveer een uur nadat wij de haak erin hebben, komt de Helena Christina van Aad en Hella ook binnenvaren. Ze gaan vlakbij het dinghydock liggen, want Aad roeit altijd naar de kant in zijn mooie bootje. Zo blijft ie goed in conditie.
s’Avonds gaan we naar de Cruisersborrel bij The Pier, waar we ook gezamenlijk de daghap eten. Daar wonen onder de boardwalk 4 schildpadden en we zien er een voorbijkomen.
image
In het midden ligt de Blabber van Ingrid en Ben, die ook richting Columbia gaan.
(www.blabberopreis.nl)
image
We hangen s’avonds Klontje aan de zijkant, zodat ie moeilijker te stelen is en bovendien mooi schoon blijft aan de onderkant.
image
Bij de Blabber wordt druk vergaderd. Ze hebben een nieuw zeil besteld, maar het blijkt dat de beschermende UV strip er aan de verkeerde kant zit opgenaaid. Aii…
image
Na een biertje op de Blabber gaan wij ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijk lekker uit eten.
image
Langzamerhand zien we steeds meer kerstbomen en krijgen we zin om naar Columbia te varen, waar wij onze kerstdagen gaan doorbrengen.