Lost City foto’s 1

image
We werden met een volgepakte Toyota naar Machete gebracht. Het laatste stuk was een avontuurlijke rit over een bergweg waar de Toyota al zijn kwaliteiten moest laten zien.
image
In Machete kregen we nog een lunch. Net als op alle volgende kampementen kruisen hier de wegen van de mensen die op de terugweg zijn en de mensen op weg naar boven. Je kunt het verschil vaak in de gezichten lezen.

image
Een van de vele muilezels die de logistiek van deze volksverhuizing mogelijk maakt. Het grootste gedeelte van mijn bagage ging ook op de rug van zo’n ezel. Zelf had ik een rugzak met een camera, water en wat spulletjes voor geval van nood.

image
Er zijn ook muilezels met comfortabele zadels. Die worden vooral gebruikt om mensen die het niet meer vol kunnen houden (meestal problemen met de knieën) terug naar het dal te vervoeren. Het zadel ziet er wel comfortabel uit, maar veel van de passages moeten doodeng zijn als passagier van zo’n eigenwijs maar zeer bekwaam muildier.

image
We slapen de eerste paar nachten in hangmatten. Ik slaap uitstekend, maar ik ben dan ook helemaal kapot. De laatste drie nachten krijg ik gelukkig een bed toebedeeld. Het nadeel van de hangmat is dat hij niet is geisoleerd tegen de kou, iets wat een matras wel biedt.
image
Koken gebeurt uitsluitend op houtvuren. Alleen het eerste kamp heeft nog elektriciteit, dankzij een kleine generator die wordt aangedreven door de rivier. De Indianen willen geen elektriciteit.
‘S Morgens krijgen we de keuze tussen koffie of chocola. Links de koffie, rechts de chocola.

image
Dit is het schild van een Armadillo. Een levende heb ik niet gezien. Ik heb weinig van de flora en de fauna gezien. Mijn blik was vooral gefocused op de paar meter voor me op de grond.

image
Zo ziet de weg er zelden uit. Hier kun je een stukje gewoon lekker wandelen.

image
We komen bij een Indiaanse nederzetting. De medische post is het enige moderne gebouw.
image
Alle gebouwen hebben een andere structuur, maar zien er vergelijkbaar uit. De kinderen zijn lekker aan het spelen….
image
….. Maar komen meteen aanhollen als ze ons zien lopen. Ze vragen om ‘dulce’; snoep.
image
Moeder is aan het wassen in de rivier.
image
Er is niets regelmatigs aan het regenwoud. Misschien de kleur. Het is heel groen.

image
De kinderen gaan allemaal hetzelfde gekleed. Alleen hebben de meisjes kralenkettingen om.
image
Zoek het pad. Het is er echt.
image
Deze Israelier maakt een foto van mij en ik van hem. Helaas sliepen we niet in hetzelfde kamp en hebben we de email adressen niet meer uit kunnen wisselen.

image
De ezels kunnen hier niet echt meer komen. Er is nog wel een alternatieve route, maar meestal wordt de bagage en de vracht hier overgezet met deze lift en verder gedragen.
image
Het kamp aan de voet van de berg van de Verloren Stad.
image