Foto’s San Blas 4 (West Lemons)

image
We gaan naar de Aussie-party op de West Lemon Cays. Het is een cruisers feestje, waar iedereen welkom is, die in de buurt is. Wij zijn er een paar dagen eerder al en zien iedereen door het rif naar binnen varen en een goed ankerplekje zoeken. Uiteindelijk liggen er zo’n 60 boten verzameld.
image
Dit is een van de organiserende Aussies: Southern Comfort met Rob en Lauren Dehaan. Hij begroet ons met:”goedemiddag!”
Dit dankzij zijn Nederlandse achtergrond. Op zijn vijfde is ie naar Australië geemigreerd met zijn ouders. Ze varen nu al 6 jaar rond in de San Blas en krijgen er geen genoeg van.
image
Deze man/vrouw noemt zichzelf de “Master Mola Maker” en we moeten toegeven, dat het de mooiste Mola’s zijn, die we tot nu toe hebben gezien. We zwichten voor eentje met een van onze favoriete vogels erop : de pelikaan. Als we thuis zijn komt ie als kussentje op de bank te liggen.
image Het feestje begint al om 15.00 uur en er komen steeds meer dinghies naar het eiland.
image Deze mevrouw wil graag nog wat armbanden verkopen. image
Sommigen toeren hier dus al jaren rond en geven graag hun info door over welke eilanden van de 365 je echt niet moet missen.
image De Kuna vrouwen kijken vol verwondering naar die rare westerse vrouwen met schaarse kledij aan. image Ondertussen hangt de was lekker te drogen aan een stok onder de dakrand.
image Verschillende boten zijn gepavoiseerd en het ziet er vrolijk uit op de drukke ankerplaats.
image Voor de jongeren hangt er een volleybalnet.
image
Hij heeft ook tijdelijk speciaal voor deze dag een winkeltje met fruit en groente geregeld.
image
Dit is de ietwat vochtige boekenruilkast. Hanneke vind er een cruising guide voor de eilanden van de Pacific uit 1984. Ondertussen komt er Aussiemuziek uit de speakers: Waltzing Mathilda, Downunder etc.
image Alle culturen door elkaar hebben een gezellige dag. image Tja, hij wil ook nog even een octopus verkopen, maar dat hebben we maar overgeslagen. image 2 Dagen na de aussieparty varen we door het gat in het rif weer naar buiten richting Nargàna.
image Het is niet ongevaarlijk varen hier, je moet erg goed letten op ondieptes. Hanneke staat voorop om dat in de gaten te houden. image Verderop ligt een schip dat hier vorige week op het rif is terechtgekomen. Ze hebben nog geprobeerd om het met wat motorbootjes eraf te trekken, maar inmiddels is het opgegeven. Je hebt daar echt zwaarder materieel voor nodig en dat is hier gewoon niet. De boot is inmiddels volledig gestript. Alles wat maar enigzins bruikbaar is, wordt eraf gesloopt voor hergebruik. Er zijn in de afgelopen 2 maanden al 10 boten zo op het rif terechtgekomen.