26 febr. in Shelter Bay Marina

image Vannacht heeft Hanneke weer aan boord geslapen en de volgende ochtend maken we een wandeling naar het bos achter de jachthaven. image Er is een oud fort uit de vorige eeuw. Aan het einde linksboven staat een boom, waar een heleboel apen in slapen en wonen. image Er was kennelijk ook behoefte om mensen op te sluiten.
image
Deze spin is bijna zo groot als mijn hand! image Heel goed kijken, dan zie je wat donkere vlekken in de boom. Dat zijn dus de apen! image Er hangen wat vogelnestjes-zakjes in de palmboom.
image Shelter Bay Marina vanaf het balkon van de Captain’s Lounge. Het is een ruimte, waar je rustig kunt internetten met een grote boekenruilkast, TV en lekkere hangstoelen.
image De problemen met de ankerlier zijn nog niet verholpen helaas.
image Uiteindelijk blijkt de motor kapot te zijn. We zullen door het kanaal gaan met een kapotte lier en Pim moet dan met de hand de ketting naar boven trekken….Als we dan in Panama City zijn, gaan we daar een oplossing zoeken. image Gelukkig is er s’avonds wat afleiding. Iemand heeft een Potluck georganiseerd. Dat betekent dat iedereen iets te eten maakt of kookt en dat alles dan door iedereen wordt gedeeld. Altijd goed voor een gezellige avond, waarin je medecruisers ontmoet en plannen uitwisselt. We ontmoeten de Nederlandse bemanning van de Unwind, die op het rif hebben gezeten in Porvenir en hier nu op de kant staan om grote reparaties aan roeren en schroeven uit te voeren. Overigens heerlijk gegeten met brownies als toetje. image De volgende dag komt Greg aan boord om te helpen met de laad problemen van de accu’s en de nieuwe controlbox van het dashboard in te bouwen.
image Het is dus weer chaos aan boord. image Greg, gebogen over de Accu’s.