Positie op 1 4 15

We zijn gisteren om 11 uur vertrokken vanuit de Spiritus Sanctos baai op de Las Perlas eilanden. Bij vertrek was het ligt weer met een wind van 7-8 knoop van achteren. Na een paar uur een geweldige shift en kwam de wind uit een zuidwestelijke richting. We voeren hoog aan de wind op glad water en konden uit de gemiddeld 4 knoop wind een vergelijkbare snelheid halen. De koers werd echter steeds slechter en uiteindelijk besloten we overstag te gaan. Dat was het begin van een hoop gerommel en gedoe en uiteindelijk werden we op de stroom achteruit gezet terug naar Las Perlas. Waarschijnlijk kwam dit vanwege de landmassa van Isla Rey, het grootste eiland van de archipel. We wilden niet in de buurt van de rotsen daar blijven dobberen en startten onze motor, die na een uur al weer uit kon, omdat we toen weer een knoop of acht van achteren hadden. De wind nam steeds verder toe en vanaf halverwege de avond hadden we een stevige 5 Beaufort die ons goed vooruit brengt. We varen met de fok uitgeboomd naar loef en schieten goed op. Onze koers is 200 graden en dat past bij ons plan om een soort van banaanachtige koers in de richting van de Galapagos te varen, net ten zuiden van de rechte lijn. Volgens de gribfiles houden we dan zo lang mogelijk wind, al zal die wel afnemen tot onder de 10 knoop.
Positie op 13.00 UTC: 6 graden 33,179 minuten noord en 79 graden 30,192 minuten west
Koers 200 graden
Wind Noord 16-20 knopen