5 april 2015 16:00

Allemaal een vrolijk Pasen toegewenst! Hopelijk vinden jullie allemaal al jullie eieren en smaakt het paasbrood heerlijk.
Wij hebben gisteren het overschrijden van de helft van onze tocht naar de Galapagos gevierd. Ongeveer op het moment dat we die lijn overschreden werden we ingehaald door een ongelooflijk grote groep dolfijnen. Aan bakboord en aan stuurboord, voor en achter ons, overal zagen we dolfijnen. Het waren – denken we – ‘bottle-nose’ dolfijnen. Dat zijn dolfijnen van het type Flipper. Die komen normaal voor in groepen tot 40-50 stuks, maar deze groep kon duidelijk niet tellen. Het moeten er meer geweest zijn.
We waren vanochtend om 6 uur lokale tijd op 1:42,235′ N en 84:34,432′ W. Ik ben vandaag later dan gebruikelijk om dit blog te versturen, want de wind was bijna op. Zo bijna, dat ik met de hand nog net de boot op koers en op gang kon houden. Met 3-4 knoop wind kon ik er op die manier nog net iets van maken. Ik heb dat bijna drie uur gedaan en ik ben kapot!
Ik houd het ook maar kort. Ik moet even wennen aan het feit dat de letter M op mijn toetsenbord is doodgegaan. Ox deze zin toch te kunnen tikken, vervang ik de M door een X en xet de spelchecker xaak ik er dan het goede woord van. Ik weet niet wat dat op termijn met mijn geestelijke gezondheid gaat doen. Het is een verwarrende bezigheid.
Op dit moment varen we even op de motor. Dat is goed voor de accu’s en dan kunnen we even rustig ontbijten. Hopelijk komt daarna snel weer een beetje meer wind, zodat onze overigens onvermoeibare Hydrovane Piet het sturen weer over kan neen. Dat hele fijne priegelwerk is teveel van haar gevraagd.