7 april 2015 15:27

We hebben een geweldige nacht achter de rug. De wind was voortdurend 18-12 knoop ONO en we hebben dan ook 79 mijl door het water kunnen afleggen in die periode. Helaas hebben we daarvan dan weer 12 mijl moeten inleveren vanwege de stroom, zodat onze werkelijke voortgang slechts 67 mijl over de grond was. Onze inschatting op basis van de informatie van Cornell’s stroomatlas was gebaseerd op gemiddelden over de jaren. De feiten kunnen natuurlijk wezenlijk afwijken van die historische waarden. Van Sue en Mark van de Macushla heb ik inmiddels een link gekregen voor een website die actuele stroominformatie geeft. Hopelijk kunnen we in de toekomst nauwkeuriger plannen.
Eigenlijk is dat merkwaardig dat we dat zouden willen, want we hebben het geweldig naar onze zin op deze heerlijke ontspannen tocht. Toch trekken de Galapagos tegelijkertijd ook.
Zoals het er nu uitziet, en geheel afhankelijk van de wind natuurlijk, is het goed mogelijk, dat we morgen in de middag in San Cristobal aankomen. We hebben nog 150 zeemijlen te gaan. Het wordt krap, want we willen echt met daglicht aankomen. Het kan zijn, dat we ernstig moeten gaan vertragen, zodat het donderdagmorgen wordt. We zien wel.