Bluefooted Boobies

image Meneer staat keurig rechtop. Het is toch echt een prachtig mannetje. Later begon hij te dansen.
image Deze staat zijn paringsdans te doen. Kennelijk vinden de vrouwen dat zeer aantrekkelijk. Als ze nog jong zijn, zijn hun voeten minder blauw en moeten ze zich veel meer uitsloven om in het gevlij te komen bij de meisjes.
image Bedoelt u mij?
image Het blijft een raar gezicht die blauwe voeten. Aliens?
image En nu de andere voet omhoog!
image We mogen weer heel dichtbij komen.
image Swimming pinguin.
image Daar ben ik.
image Swimming sealion. Een zeeleeuw heeft kleine oren en flippers, waarmee hij kan lopen. Dat heeft een zeehond niet en die lopen dus ook niet over een strand.
image Krabben zijn hier ook in grote getalen. Maar deze was wel heel mooi rood. Gisteren zat er een kleine in Klontje. Die hebben we er toch maar uitgehaald, want je weet niet hoeveel schade ze aan een rubberboot kunnen doen…

We hebben de laatste verse groenten gehaald, een laatste hamburger gegeten en nu gaan we terug aan boord om alles voor vertrek klaar te maken. Klontje leeg laten lopen, alles zeevast zetten enz. De volgende paar weken zijn we op zee en houden jullie op de hoogte via de sateliettelefoon. Foto’s komen pas weer als we in de Marquesas een internetcafé hebben gevonden.
Het was fantastisch op deze bijzondere eilanden en we nemen met pijn in het hart afscheid. Op naar volgende horizonten!