Los Tuneles

image We gaan met een toeristenboot naar Los Tuneles. Onderweg stoppen we even bij Union Rock. Het is het laatste stukje van een vulkaan, die langzaam onder water verdwijnt. Bovenop de rots zitten een paar boobies : masked en bluefooted. Allebei alleen te vinden op de Galápagos.
imageNormaal plaatsen we alleen de redelijk goede foto’s, maar dit is een waardige uitzondering. Op weg naar de volgende snorkelplek roept de kapitein : Manta rays! We laten ons overboord vallen met snorkelspullen aan en zien een stuk of 5 Manta Rays langskomen. Wat een enorme grote, elegante dieren zijn dat : 4 meter breed! We zwemmen op minder dan twee meter afstand
image We varen naar een andere plek, waar we deze pinguins zien. Ook zij zijn niet onder de indruk van mensen.
image Wat een leuke beesten zijn het toch.
image Even laten drogen.
image Pim kan erg dichtbij komen zonder dat ze zich er iets van aantrekken.
image Er zijn allerlei vreemde lavaconstructies, bruggen, tunnels etc.
image Er groeien alleen wat cactussen in dit vreemde landschap.