Nuku Hiva

image
Na twee nachten in de baai van Vaitahu gaan we nu anker op en motoren naar Nuku Hiva. Het is 85 NM varen en over de verkeerde boeg, we rollen dus niet de fok uit. Het is bovendien behoorlijk rollerig, maar gelukkig houden de dynemalijnen de mast goed in balans. Op één squall na met 34 knopen wind en een plens regen hebben we mooi weer en ‘s nachts de maan erbij.
image
We komen ‘s ochtends om 09.00 aan en ruimen meteen alles op en laten Klontje te water. Dit is een hele grote baai met ongeveer 40 boten, die allemaal ver uitelkaar liggen. Zo heeft iedereen zijn privacy.
image
Het internetcafé heeft bananentrossen opgehangen als zonnescherm. Je mag er altijd gratis een paar pakken. Ze serveren ook een heerlijke bananencake.
image
Godenbeelden zie je op een hoop plekken.
image
Zeker 12 staan er langs de boulevard.
image
Dit is geen chinese import junk, maar lokale, handgemaakte kettingen van allerlei soorten pitjes en zaadjes.
image
Deze mevrouw maakt prachtige tekeningen voor op T-shirts e.d.
image
Het ziet er rustig uit, maar schijn bedriegt, want we liggen zo nu en dan flink te rollen. Vrienden van ons hebben vannacht op de vloer gelegen om te kunnen slapen.
image
Het is geen slechte plek om op nieuwe onderdelen te wachten. Kennelijk zijn de nieuwe trekstangen al in Tahiti aangekomen. Het kan echter nog een week duren voor ze in Nuku Hiva zijn.image
Hanen en kippen worden niet in rennen gehouden, maar zijn net zo vrij als duiven. Ze lopen gezamenlijk met katten en honden en kinderen onder de tafels door zonder elkaar in de veren te vliegen.