Blog vanaf 11:33,82′ Z en 141:12,66’W

Dat ene rif van gisteren bleek al snel onvoldoende. Het tweede rif ging er in en de fok werd ook een aantal slagen opgerold. Dat alles neet niet weg, dat we nog steeds als de brandweer gaan. 162 mijl sinds ons vertrek uit de baai gisteren om 1 uur. Dat is ruim 7 knoop. We hadden er gisteren dan ook wel een beetje spijt van dat we niet ‘voorgekookt’ hadden, want uitjes snijden wordt bij die dans door de golven op één oor best wel lastig. Het snijden gaat misschien nog wel, maar al die snippertjes in het juiste vakje krijgen vergt de nodige kunstgrepen. We profiteren toch maar zo goed mogelijk van de wind, want de kans is groot, dat hij ons morgen in de steek zal gaan laten. Het gaat heerlijk en na een prachtige sterrennacht hebben we nu een strakblauwe hemel.