Raroria

We zijn op weg naar Raroia, een van de atollen in de Tuamotus. Onze verwachtingen zijn hooggespannen nadat we de ervaringen van Leonie en Adam en hun kinderen er nog eens op hebben nageslagen in hun prachtige boek ‘Vijftig tinten blauw’ (nog steeds verkrijgbaar o.a. bij Observator en Harri).We genieten van een totaal relaxte zeiltocht. De zee is rustig en de bakstagwind is kracht vier. We hebben sinds het vertrek nog geen boot gezien.

De pastasaus smaakt heerlijk ook al hadden we de knoflook niet gesnipperd maar geperst omdat de zee en de wind er bij het koken nog voor zorgden dat Nelly Rose wat levendiger door het water ging. We legden de afgelopen 24 uur 152 mijl af en hebben nog 130 mijl te gaan. De wind gaat nog wat afnemen en er is een risico dat hij ook nog verder gaat krimpen naar het noorden. We zien wel…..