(dit blog is binnen gekomen op 24 juni) De Pen

De pen is machtiger dan het zwaard
We zaten eigenlijk alleen maar te luisteren naar Rehua en Toucan terwijl we bij de snackbar in Nuku Hiva plannen maakten over de eerste bestemming in de Tuamotus. Toch deden we uiteindelijk ook een duit in het zakje en zeiden dat we eerst nog even de ervaringen van de Elena op Raroia wilden nalezen in Vijftig Tinten Blauw en vertelden hen enthousiast over dit boek. De beschrijving van Leonie over hun verblijf op Raroia is dusdanig enthousiast, dat er voor ons geen twijfel meer was; wij wilden ook naar Raroia. We lieten dat aan via de email aan Rehua weten en wie schetst onze blijde verrassing toen we vanochtend op de AIS zowel de Toucan als de Rehua zagen. Zo zie je maar wat een goed geschreven boek kan bewerkstelligen.
We hebben een afspraak voor vijf uur vanmiddag voor cocktails op het voordek van de Rehua. Voor de kinderen gaan we een wedstrijd houden met vliegtuigjes vouwen van papier. Er zullen prijzen zijn in drie categorieën: Wie het verste komt, wie het langste in de lucht blijft en het mooiste vliegtuigje.
Oh ja. Voordat we toe zijn aan al deze jolijt moeten we eerst nog onze eerste atol-pas door. Dat wordt best wel spannend want het is behoorlijk bewolkt. We varen alle drie dan ook langzaam op deze uitdaging af, zodat de zon nog wat hoger kan klimmen en hopelijk zelfs het wolkendek kan oplossen. Wordt vervolgd…..