Geraamte

We liggen hier onvoorstelbaar mooi en bovendien erg gezellig. Hanneke en ik hebben vanmorgen de zorg op ons genomen voor Tyrii en Aeneas en de school verzorgd. Hanneke werkte aan het Nederlands van Aeneas (5) door uit Jip en Janneke voor te lezen, terwijl ik met Tyrii (10) een rekenles voor mijn rekening nam. Het is ongelooflijk wat hij al kan. Breuken, decimalen, procenten, reeksen en vergelijkingen met een onbekende. Erg leuk om te doen en het deed mij wel een beetje extra verlangen naar de kleinkinderen, die deze dingen ook allemaal kennen.De wind is naar het westen gedraaid. Dat gebeurt maar heel zelden. Gelukkig hadden wij bij het ankeren er wel al rekening mee gehouden. Toch ging ik even met de snorkel controleren of het anker goed had meegewerkt en dat bleek gelukkig het geval te zijn. Het water is hier helder als gin of als wodka (ik weet niet wat het helderste is) dus dat is goed te zien, ook al ligt het anker bijna op 15 meter diep.

Op de terugweg naar de boot zag ik een middel grote manta rog – een meter of twee van tip tot tip – rond een bombie achter de boot zwemmen. Wat een gaaf gezicht. Ik riep Hanneke die ook snel het water in dook en er bijna even snel weer uitging om de camera te pakken. Ik heb een paar indrukwekkende foto’s gemaakt terwijl de manta met wijd opengesperde bek recht op mij af kwam. Het zijn plankton eters, dus dat is niet eng. Je kunt het hele geraamte van de vis, die van binnen hol is, door zijn mond zien. Spectaculair en we zullen de foto’s bij de eerstvolgende gelegenheid op de site plaatsen.