Papeete

image
De allerlaatste dag in Fakarava merkten we, dat de stuurboord-achterkamer van Klontje lek was. Gelukkig was de volgende destinatie de marina van Papeete, zodat hij op het steiger kon worden gerepareerd. Met behulp van Bradly van Toccata ( onze glueman) hebben we hem schoongemaakt, geplakt en natuurlijk ducttape erop geplakt. Dat proces hebben we nog 3 x herhaald en nu lijkt het probleem voorbij te zijn. Tja, het is wel onze auto.image
Heel blij met onze gerepareerde dinghy.
image
Vóór ons ligt weer zo’n hele groot zeilschip. Blij dat wij niet voor al dat onderhoud hoeven te zorgen.
image
Als Toccata verhuist naar de ankerplaats van de oude marina, varen we een uurtje mee, om aldaar naar een grote Carrefour te kunnen gaan. Zij trekken morgen weer verder. Altijd lastig om dan goeiendag te zeggen en maar hopen dat je ze straks op een volgend eiland weer tegenkomt.
image
Onderweg zien we een bui langs komen, maar wij blijven droog.
image
s’Avonds gaan we naar de jaarlijkse Haiva van Frans-Polynesië. Het is de grote danscompetitie. Vlak voor het zou beginnen, komt het water met bakken uit de hemel vallen en wordt de start anderhalf uur uitgesteld. Na de bui komen er tientallen mensen op de grote vloer om het water eraf te vegen en droog te maken. We zien drie verschillende groepen en ook enkele solodansers en danseressen. Een groep bestaat uit zo’n 80 mensen en het is erg indrukwekkend om te zien. Vooral de choreografie van de tweede groep was heel creatief. Er wordt om het hardst met de heupen gewiegd en de mannen slaan hun kniëen heen en weer tegen elkaar aan. De snelsten krijgen het meeste applaus.. Helaas mogen we geen foto’s maken en ook niks drinken of eten. Zelfs onze paraplu moeten we inleveren. Gelukkig zitten wij onder het afdak en blijft het verder droog.
image
De kathedraal van Papeete zit op zondag helemaal vol.
image
We gaan drinken bij de brouwerij met ‘Boxing Kangaroo'(Bregt en Lynn) en de ‘Dutch Wanderer (Cees). Cees is een geoloog die al jaren in Canada woont, waarvan delaatste 10 jaar op zijn boot. Hij is op weg naar China om daar les te gaan geven.
image
Als de Engelsen van ‘Rafiki’ er bij komen met zijn zessen is één niet meer genoeg..