Bora Bora

Eindelijk zijn we bij Bora Bora, een eiland met een magische naam en helemaal aan de andere kant van de wereld. Het heeft de naam het mooiste eiland in de Pacific te zijn. Het is hoog met twee bergen, waarvan de hoogste 727m. is.
Er staan 12 superluxe resorts op. De kamers staan veelal op palen boven het turquoise water van de lagune en zijn in de Polynesische stijl gebouwd. Het lijkt wel op een soort lintbebouwing van al die Motu’s langs de rand…
Toen we nog bij Taha’a waren, zagen we in een brochure dat het maar 10 min. vliegen was om met een helicopter naar Bora Bora te gaan. Dat laat zien welke mensen hier in de resorts zitten.
We zijn aan het einde van Frans Polynesië gekomen. Er komt nog één eiland; Maupiti, maar dat heeft een zeer moeilijke entrée, waarschijnlijk slaan we die over.
Frans Polynesië bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipellen. Ze beslaat ongeveer 5,5 millioen km*. Het landoppervlak is maar 3521 km*. Om een idee van de afstanden te geven: Als je Tahiti boven Parijs legt, dan zijn de Markiezen in Zweden, de Gambier eilanden in Bulgarije, Austral eilanden zijn dan in Sardinië, Maupiti is in Bretagne en de Tuamotu’s zijn in Polen. Men denkt dat zeilers uit Samoa en Tonga in de vijfde eeuw hier naar toe kwamen.
We hebben ervan genoten, maar beseffen heel goed, dat deze economie zonder de hulp van Frankrijk er geheel anders zou uitzien.
Bira Bora Yachtclub
image