Niue en de zeezoogdieren.

De binnenkomst in Niue was heel bijzonder. We werden verwelkomd door een groep dolfijnen, die ons begeleidden tot aan de mooring. Het zijn uitstekende moorings, maar de deining in de baai is soms wel wat erg veel van het goede. Nadat de dolfijnen zich ervan vergewist hadden dat we goed lagen, dansten ze er weer van door.
Kort na zonsondergang werden we opnieuw verrast, dit keer door een grote bultrug walvis die op 10 meter van de Nelly Rose aan de oppervlakte kwam. Als je tien meter niet wilt geloven, dan denk maar dat het 15 meter was. Dat blijft minder dan de lengte van het beest. Heel elegant kwam hij naar boven, blies af, dook onder en kwam nog een keer aan de oppervlakte. Het werd helaas snel donker, zodat we de volgende walvissen, een stelletje, alleen met de zaklamp even konden zien. Deze klapten met de staart op het water. Was dat uit protest tegen de zaklamp? We hoorden ze die nacht en de nachten daarna nog regelmatig afblazen. In het licht van de schijnwerper konden we zien, dat de fontein wel vijf meter hoog kwam. Wat zou ik hier graag met volle maan hebben gelegen.
Overdag zien we meerdere keren walvissen wat verder uit de kust. Ze springen dan helemaal het water uit. Wat een gezicht, wat een geweld.