Dorpsfeest 2

image
Op de dorpsmarkt natuurlijk alle lokale produkten, zoals deze verse Vanille stokjes
image
De coconutcrabs zitten met een touwtje vast, maar ze proberen wel om dat met hun scharen door te snijden als ze de kans krijgen. Hanneke stond op een gegeven ogenblik binnen de cirkel die de krab kon bestrijken. Ze ging vanuit stand ongeveer een meter omhoog toen de krab over haar voet liep.
image
Dit meisje durft er daarentegen gewoon een op te pakken! Het is een kunstje dat de lokalen goed beheersen. Het moet niet verkeerd gaan, want als je ziet wat ze met een kokosnoot kunnen doen, dan stelt een vinger helemaal niets voor.
image
Bijna uitverkocht. De auto is ook niet echt duur voor NZ$ 15.000, maar wat moet je er mee op zo’ n eiland?
image
Het koor van de lokale school zingt eerst het volkslied van Niue. Een mooi lied dat door de verzamelde goegemeente tweestemmig wordt meegezongen, waarbij de vlag wordt gehesen.
image
Er groeien hier prachtige bloemen, waar je in Nederland dik geld voor zou betalen.
image
Ernstig luisteren naar een van de speeches. Het is een pleidooi om de natuurlijke bronnen eerlijk over de 10 dorpen te verdelen. Dit dorp heeft gebrek aan water en 3 dorpen verder hebben ze kennelijk plenty. Dat dorp stelt het bereidwillig ter beschikking, maar ze willen toch graag de oorzaak van het probleem oplossen.
image
De kinderen zitten lekker een spelletje te kaarten.
image
Love the Oma’s!
image
De He/She van het dorp maakt grapjes.
image
Met veel zorg worden de kinderen klaargemaakt voor hun optredens.
image
Er wordt leuk gedanst. Later als we weer breedbandinternet hebben zullen we er filmpjes van op de site zetten.
image
Mooie tuin.
image
De bedoeling is, dat je geld in hun kleren stopt. Hanneke zoekt een stoere knul uit om haar bankbiljet te storten. Het lijkt alsof er een fortuin wordt gespendeerd, maar het is gewoon hetzelfde geld dat gerecycled wordt.
image
Ook de jongens laten zich niet onbetuigd. Ze zijn trots op hun cultuur.
image
Jong geleerd!
image
Het was een prachtige dag en tijd om weer aan boord te gaan. We leveren de scooter weer in.
image
Deze waarschuwingsborden zie je overal op dit eiland. Het is geen denkbeeldig gevaar. Terwijl wij hier zijn, is er een forse aardbeving in Chili en komt er een tsunami over de Pacific denderen. Dit keer is die maar een kleine 30 centimet hoog, maar dat kan een volgende keer heel anders zijn. Voor de Tuamotus kan 30 cm al heel spannend worden.
image
Het was een aardig ritueel waar we redelijk bedreven in raakten. We laten Klontje voor het laatst met de kraan het water in en zetten de volgende dag met 9 andere boten koers naar Tonga.