Botanical Gardens

image
Snel overstekende biggetjes is een normaal gezicht in Tonga. Later eindigen er veel aan het spit.
image
Wasdag.image
We gaan in een busje samen met Rafiki, Toccata en Tim naar de Botanical Gardens, waar ook een lunch wordt geserveerd. We kwamen er gelukkig/helaas te laat achter dat we ook outrigger kano’s hadden kunnen huren. Dat item zal op de bucket list blijven staan.
image
Het is op een schitterende plek, waar verder niemand is. Dat heeft ook met de zondag te maken. We mogen wel lunchen in de botanische tuin,  maar er niet rondwandelen.
image
Het is een van de weinige dagen dat we droog, zonnig en warm weer hebben. Het is niet normaal dat de SPCZ zo groot is en dat Tonga er dus last van heeft.
image
Links Tim van de gezonken Liberty Call. Hij stapt bij ons op om mee naar Nieuw Zeeland te varen. Rechts Damian van de Rafiki.
Rafiki gaat samen met ons op varen naar NZ. We zijn ongeveer even snel en kunnen elkaar misschien ondersteunen.
image
Bijzonder bloemstuk op de tafel.
image
Er staat een voortreffelijke lunch voor ons klaar. Het speenvarken is het hoofdnummer, maar de salades en de kip-kerrie zijn ook heerlijk. Het geheel wordt afgerond met een stukje cake.
image
De eigenaar Haneteli schuift bij ons aan tafel en vertelt, dat we omdat het zondag is, de tuinen niet in mogen. Verder kletst hij nog uitgebreid over zijn historie als bobo op het departement van landbouw, in welke functie hij ook nog in Wageningen en bij de FAO in Rome is geweest. Toen is hij ook op audientie bij de paus geweest. Hij vertelt uitgebreid over die reizen; aan alle drie de tafels en dat ieder weekend.
image
De Rafiki’s roken en moeten dat hier doen.image
Geen slecht plekje.image
Er wordt natuurlijk ook wat te koop aangeboden, maar wij weten ons te beheersen.
image
We mogen de spelende puppies niet aaien, aangezien ze worden opgevoed tot waakhonden. Dat lijkt ook gezien het gezellige karakter van de oudere honden een zinloze missie.
image
‘s Avonds drinken we nog een biertje in Mango, een ander café waar dit oude zeil hangt, waar gekken en dwazen enz.. Wel heeft iemand een mooie tekening van een bultrugwalvis gemaakt.image
We zijn aan de andere kant van de wereld en vanaf nu gaan we eerst nog een poosje rondtrekken door Nieuw Zeeland, maar Nederland komt dan weer dichterbij! Toch snap je niet, dat hier op zo’n nautische plek Amsterdam op de bordjes staat in plaats van Rotterdam.
image
Deze muurschildering van bultrugwalvissen is gemaakt door ene Renate Bruynzeel. Zal wel een Nederlandse zijn denken wij.
image
Schooluniform voor jongens: een rok! Verder weinig auto’s op de weg.image
Traditionele kleding : een gewoven mat met ceintuur vastgeknoopt om je middel. Hij lachte pas, toen de foto klaar was.