De laatste grote Oversteek

image
Piet, de onvermoeibare Hydrovane, is onze beste vriendin.
image
Alsof de duvel er mee speelt. Pim ziet de Hydrovane een beetje bewegen! Onmiddelijk wordt de bakskist leeggeruimd en Pim trekt zijn zwemvest met harnas aan en klimt op het zwemplatform om de bouten met de moment sleutel vast te draaien, terwijl Tim in de bakskist kruipt om de moeren tegen te houden.
image
Dit soort zonsondergangen zullen we straks enorm gaan missen.
image
Het scheurtje in het grootzeil wordt gerepareerd.
image
We spotten de eerste Albatrossen!
image
Opnieuw begeeft de WC het en moet Pim weer klussen. Dit soort dingen gaan we dus niet missen. Hij kan inmiddels de pomp blindelings uit elkaar halen en weer monteren. Hij roept wel iedere keer de steun van Hanneke in om de plunjer schoon te maken. Ieder zijn deel.
image
Wat zeilt ze toch heerlijk!
image
Mooi! Maar een goede kijker ziet de reparatie een beetje los komen. We hebben niet echt de instructies uit het dikke boek dat we ooit van A Small Nest hebben gekregen opgevolgd. Het hield gelukkig tot Whangarei (spreek uit Fangarei) en het zeil is inmiddels bij de North loft in Opua.
image
Het stel voorop.
image
De kapitein is lekker verzonken in zijn e-reader. Vele uren heerlijk verzonken in een boek terwijl Piet, de onvermoeibare Hydrovane het werkelijke werk deed.
image
De skipper.
image
We komen met een omweg in de buurt. Dat is vanwege de heersende winden. Als je rechtstreeks zou gaan is de kans dat je in zuidwestelijke winden komt erg groot en dan wordt het zwaar.