Paardrijden 2

image
Eerst nog een stuk door het bos vóór we de rivier weer gaan oversteken.
image
Schitterend uitzicht. Je ziet de rivier mooi meanderen. Het was afgaand water, zodat we op de terugweg niet meer zo diep door het water hoefden te waden.
image
De eigenaar Stewart heeft al een poosje niet meer gezwommen, want zijn zwembad is overgenomen door een groot aantal kikkers. Het bankje met paardenhoofden op de voorgrond heeft ie zelf gemaakt.
image
Toen wij afspraken dat we zouden komen rijden, vertelde hij, dat we bij hem geen lunch konden krijgen en dat we zelf sandwiches mee moesten nemen Toen we er echter eenmaal waren, stond ie erop dat we mee zouden tafelen en van zijn overheerlijke eenvoudige boerenhap mee zouden eten.
image
Hij heeft ook nog een poosje in India gewoond en uit die tijd getuigd dit beeld.
image
De woonkamer is één grote teringzooi, maar daar letten we niet op, want de man is reuze onderhoudend met grote verhalen.
image
Voor een gewone boerenlunch krijgen wij toch een heerlijk voorafje met een goed sausje erbij. Stewart kweekt zelf artichokken, die hij op de markt verkoopt.
image
Er hangt een Hollandse koffiemolen aan de muur. Toen hij hier 30 jaar geleden kwam, was er geen electriciteit. De bonen werden met de hand gemalen. Er was ook nog geen weg, zodat de bonen te paard bij de winkel gehaald moesten worden. Stewart geniet wel van deze vereenvoudiging van zijn leven, van de vierwiel aangedreven auto en de vacuum verpakte gemalen koffie. We ontmoetten echter ook een Liechtensteiner, die zichzelf daar in de buurt Zwitser noemt, want niemand heeft ooit van Liechtenstein gehoord. Hij weigert om naar de supermarkt te gaan. Hij bedruipt zichzelf al 12 jaar helemaal zelf. De eerste tien jaar deed hij dat samen met zijn vrouw, maar die is na tien jaar teruggegaan naar Europa. Ze vond dat ze bewezen hadden, dat het mogelijk was om zo te leven, maar dat het wel welletjes was geweest. Hij is echter helemaal verslingerd aan zijn manier van leven. Hij ziet er super gezond uit, dus het bekomt hem kennelijk goed.
image
De dorst wordt gelaafd.
image
Dit is onze gids Victor. Hij is moeilijk te verstaan met plat NZ-accent, maar aardige kerel.
image
In de garage hangen alle hoofdstellen, de zadels en nog veel meer…
image
Mooie kop met veel historie.