Sightseeing with Renée

image
Reneé haalt ons op bij de bushalte Smales Farm op de North Shore, waar zij vlak in de buurt in het ziekenhuis werkt. Ze gaat ons de noordkant laten zien en we beginnen met een wandeling langs de kust.
image
Er zijn een paar oude vulkanen rondom Auckland en dit uitzicht heb je vanaf Mount Vic(toria).
image
Er komt een storm aan.
image
Dat weerhoudt deze boten niet van hun middagwedstrijd. Leuk om ze zo van boven onder de rand van de berg te zien doorkomen. Het is hier mooi wedstrijdwater.
imageZe komen met een heel clubje aan bij de bovenboei waar de gele boot zich tussen de anderen in wringt. Er wordt keihard gevloekt en gescholden door de ganse vloot em met zoveel enthousiasme, dat het tegen de wind in goed hoorbaar is bovenop de berg.
image
Aan de andere kant kijk je richting Devonport, waar Leonie en Adam woonden.
image
We rijden ook nog even langs hun huis.
image
s’Avonds worden we uitgenodigd door andere vrienden van Adam en Leonie voor een gezellige maal in hun net afgebouwde keuken.
image Jon vertelt dat hij al veel eerder klaar geweest zou zijn als ie niet vele gezellige uren met Adam op zijn terras had doorgebracht. Ze zaten in hetzelfde touch-rugby team.
image
Dit is de Siver Fern; het nationale symbool van Nieuw Zeeland. Het blad is aan de bovenkant groen en aan de onderkant zilverkleurig. Je ziet het symbool overal op vrachtauto’s, als logo bij de All Blacks enz… Ook de voorstellen voor een eventuele nieuwe vlag voor NZ hebben de silver fern geadopteerd.
image
We lopen door een park met veel zwarte zwanen in de vijver.
image
De stad is heel schoon en alles is goed georganiseerd.