Sheep World

image
We halen onze campervan op. Dit wordt ons huisje voor de volgende 6 weken. Nog véél kleiner dan de boot.
image
Onderweg terug naar Whangarei komen we langs Sheep World, waar we een kijkje gaan nemen. Ze hebben er ook deze Emu-kuikens. Wist niet dat die gestreept zijn als ze nog zo klein zijn.
image
Er wordt een demonstratie gegeven hoe de Border Collie de kleine kudde bij elkaar drijft in het weiland en ze vervolgens door een hek heen stuurt, waar ze straks geschoren zullen worden.
image
Dit is een ander soort hond, die speciaal gefokt is om met zijn voortdurende geblaf de schapen aan te sporen om door een sorteerhek te lopen. Een schapenboerderij heeft gemiddeld zo’n 3500 schapen en er moet door de honden hard gewerkt worden. Ze zijn totaal onmisbaar voor Nieuw Zeeland.
image
Hij klemt het schaap tussen zijn knieën en begint na nog meer uitleg over hoe en wat eindelijk met het scheren. Hij ziet het als topsport, want een beroeps-schapenscheerder doet er zo’n 800 per dag. Als het seizoen hier voorbij is, gaat ie naar Wales of Schotland. Ze verdienen per geschoren schaap.
image
Pim mag een handje meehelpen.
image
Hanneke mag een van de lammetjes een flesje geven.
image
We raken in gesprek met een Opa en Oma, die met hun twee kleindochters een dagje op stap zijn. Het zijn ook yachties, maar zijn er nu te oud voor. Opa is al 87 en zijn knieën willen niet meer zo erg.
image
We komen nog langs een Dutch Deli en kunnen het niet laten. We moeten stoppen. Even later vertrekken we met een doos vol lekkere lang gemiste dingen. Hagelslag, paprikachips (niet te krijgen hier) speculaasjes, Rotterdamse oude kaas enz..
image
In Whangarei staat Nelly Rose er prachtig bij. We praten nog wat met mensen van de yachtbroker en halen nog een paar tassen met spullen op, die op de heenweg niet in de bus mee konden.
image
Gelikt!
image
Als we de volgende dag een toeristische route rijden, worden we aangehouden. Iemand heeft ons schijnbaar aan de verkeerde kant van de weg zien rijden en de politie gebeld, die ons hier aanhield. Het is absolute onzin, maar toch moet Pim om 11.00 am nog even de blaastest doen. Daar is natuurlijk niks mis mee en na een vriendelijk gesprek mogen we onze weg vervolgen.