Invercargill

image
Het is een gebied met grote rotsblokken. Duidelijk een overblijfsel uit de ijstijd, toen de gletscher nog tot hier kwam.

image
Er staan een paar vervallen en onbewoonde huisjes in de buurt, maar verder is het hier leeg.

image
Dit huis is wel bewoond en het heeft een bloemrijk voortuintje met witte aronskelken.

image
Dit zie je in Nederland bijna nooit meer. Een kalf dat bij haar moeder drinkt. Nieuw Zeeland is het land van de Campina koeien. Ze hebben hier geen stallen. Het vee staat altijd buiten, ook het melkvee.

image
Mooie vissersboot.

image
We gaan in Invercargill (zuidelijkste stad van NZ) naar de Hardware Store van E.Hayes, waar tussen de te verkopen spullen allerlei auto’s tentoongesteld staan.

image
Kast vol cylinders uit de garage van Burt Munro, de lokale held die op de Saltflats in Bonneville (Utah) met zijn opgevoerde Indian uit 1920 harder dan 200 mijl per uur reed. Zie de film: ‘The Fastest Indian’ met in de hoofdrol Anthony Hopkins.

image
In de Fastest Indian.    Dit is de Mock Up, waar Anthony in reed. De originele staat hier ook. Het is een waargebeurd verhaal en het heeft Invercargill op de kaart gezet!

image
Zo zag een Indian uit 1920 er standaard uit, voordat Burt er mee aan de slag ging.

image
Maar je kunt in deze winkel ook gewoon alle denkbare en ondenkbare hardware kopen zoals deze pikhouwelen. Hoe kun je zonder?

image
Hoefijzers in alle soorten en maten.

image
Middenin Invercargill ligt een groot park met een golf ernaast. We gaan een kijkje nemen.

image
Pim zit in de stam van een Sequoia. De hoed is geen overbodige luxe. De zon brandt hier zo heftig, dat je binnen de twintig minuten fors kunt verbranden.

image
De rozentuin ziet er prachtig uit en we zijn weer net in het goede seizoen om schitterende, heerlijk geurende rozen te zien en te ruiken.

image
NELLY?