Queen’s Park, Invercargill

image
Het is vandaag erg warm, 29*. Een mooie dag om door het park te wandelen. Een park met vrijwel uitsluitend geimporteerde schoonheid. Niet omdat de Nieuwzeeuwse flora niet mooi zou zijn, maar omdat de immigranten zich gewoon thuis wilden voelen.

image
Het lijkt herfst, maar deze boom heeft gewoon deze kleur bladeren.

image
Voorjaar dus.

image
Middenin de kassen staat dan ineens weer een boot rechtovereind?

image
Hele kleurrijke plantjes.

image
Het is wel bijna Kerstmis, volop kerstrozen.

image
Er is ook een dierenafdeling. Dit is een Merino schaap. Oorspronkelijk door Britten meegenomen uit Wales. Ze blijken niet erg sterk te zijn of eigenlijk zijn het slechte moeders. Bij het minste of geringest excuus laten ze hun lam aan het lot over. Er wordt onder meer gekruist met Texelaars in de hoop die eigenschap te verbeteren en kwaliteit van de wol toch te behouden.

image
Konijn voor Pampus.

image
We drinken een kopje in het theehuis achter de beelden.

image
Een van die verdomd aardige dingen in Nieuw Zeeland: Bij de speeltuin staat deze schommel voor rolstoelen. Brillant!

image
Grappig hoe de boom ineens gaat vertakken.

image
Reuzen-Rhododendrons!
We bezoeken ook het Museum en komen er achter dat morgenavond hier een film wordt vertoond. Een live-vertolking van  ‘Hamlet’ van het National Theatre in London met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Daar gaan we naar toe.