Geraldine

image
Als we Geraldine binnenrijden valt meteen dit bord op. We hebben het zelf al goed gemerkt. Na een kwartier in de zon begin je al te verbranden en moet je een hoed opzetten en in gaan smeren. Het gat in de Ozonlaag is aan deze kant van de wereld groot en dus moeten alle schoolkinderen ook een hoed op bij hun schooluniform.

image
Wol is natuurlijk een groot ding hier. In deze winkel liggen uitsluitend door het echtpaar zelfgemaakte truien, vesten, spencers, dassen, mutsen enz… Deze trui heeft het Guinness Book of Records gehaald in 1999. Hij weegt 5,5 kg. (http://www.giantjersey.co.nz linksbovenin) en is nog steeds niet verslagen!

image
Een klein eindje uit de stad komen we weer zo’n weiland tegen, waar het zwart ziet van de koeien.

image
We gaan kijken bij een vliegtuigbedrijf, waar je voor $75 zou kunnen vliegen. Er wordt gevlogen met micro lights. De eigenaar/liefhebber rijdt er een een beetje naar buiten, zodat we ze allemaal goed kunnen bekijken. Het zijn vliegmachientjes die in Nieuw Zeeland 600 kg mogen wegen. In Europa is de grens echter 450 kg. Hij had gehoopt op klandizie vanuit Europa, maar het sluit dus allemaal niet goed aan. De motoren zijn tweetakt Rotax motoren. Leuk voor een skelter, maar om er in de lucht op te vertrouwen? We laten het voor wat het is.

 

image
Het is weer zo’n enthousiaste man, die blij is om gehoor te hebben en honderduit vertelt. Pim had wel graag in deze Tiger Moth omhoog gewild. Gebouwd onder licensie in Nieuw Zeeland en nog met de originele motor.

image
De micro lights zijn wel net echte vliegtuigjes. Je mag er alleen niet mee boven de bebouwde kom vliegen. Wel tweezitter met neuswiel, maar het gaat niet echt hard.

image
Dit is de snelheidsmeter van de Tiger Moth. Ook geen snelheidsmonster. Je kunt er heel langzaam mee vliegen. Met een beetje wind kun je dan bijna rechtstandig landen.

image

image
Vader, zoon en vriend zijn er nu weer een voor zichzelf aan het bouwen, maar de volgende wordt weer verkocht. Het ontwerp is weer verbeterd en ze zijn er erg enthousiast over. Aanstekelijk, maar we laten het maar zitten. Als we wel hadden willen gaan vliegen, hadden ze eerst de landingsstrip moeten maaien….