Coromandel

We zijn er bijna doorheen! Hier de eerste plaatjes van het prachtige (wanneer gebruik je die kwalificatie in dit land eigenlijk niet?) Coromandel schiereiland.
image
The tide is out! Dit is laag water bij het stadje Thames in Coromandel. Vandaag wilden we een vlindertuin daar bezoeken, maar het is eerste kerstdag en alles is natuurlijk gesloten. Het weer zit ook niet echt mee. Het heeft hard geregend. Daar zijn ze hier heel blij mee, want het is al een hele tijd droog en de waarschuwingsborden voor branden staan op rood.

image
Thames ligt bij een goudmijn en het stadje heeft ook echt de uitstraling van een old golddiggertown. De straten zijn vandaag uitgestorven.

image
De mijn.

image
Nog niet eerder gezien : kruidentuin bij de gemeenschappelijke keuken van de kampeerplaats.

image
Hanneke kookt gewoon aan boord met haar ene pit een eenvoudig kerstmaal. Pim doet de garnalen.

image
Voor het eerst sinds drie jaar is het toetje weer een echte Christmaspud met warme custard, zalig! Die konden we in dit land met zijn Engelse traditie weer makkelijk krijgen.

image
Tweede kerstdag rijden we opnieuw door Thames verder naar het noorden van het schiereiland. Kilometers lang staan er Pahutukawabomen vlak langs de kust. Heel toepasselijk om vandaag onderdoor te rijden.

image
Dit land blijft je verwonderen. Na iedere bocht valt je kaak weer naar beneden en zeg je oh en ahh!

image
Zo ook hier….

image
Er liggen lokale vissersboten in deze baai. We denken dat ze gebruikt worden voor het onderhoud van de eindeloze viskwekerij aan de overkant, echt kilometers lang.

image
Voor het gemeentehuis van de stad Coromandel staan drie Kauribomen met drie godenbeeldjes.

image
We rijden over de 309 naar de oostkust en komen over het terrein van Stewart. De varkens van Stu lopen er los rond en zijn een toeristische attractie, die ook op de route beschrijving van route 309 staat. Route 309 staat in de top 20 van ‘must see’ dingen in Nieuw Zeeland.

image
De man houdt 70 varkens als huisdieren. Hij is een bezienswaardigheid op deze toeristische route. We raken met hem aan de praat. En hij vertelt meteen honderduit over zijn hobby. Als hij een varken aan zijn zij aait, laat dat varken zich meteen omvallen om er volop van te genieten.

image
Pim krijgt een big op zijn arm. Ongeveer twee weken oud.

image
Ze zijn er in alle kleuren en poepen overal.

image
Stu raakt niet uitgepraat over zijn huisdieren. Hij verkoopt ze wel aan mensen die beloven ze ook als huisdieren te houden, maar dat is zijn enig manier om de kudde een beetje in de hand te houden. Verder vertelt hij dat er door de jeugd uit de buurt soms jacht gemaakt wordt op de beesten en door het voorbij rijdend verkeer sneuvelen er ook nog wel een paar per week.

image
Deze interessante man met bijzondere eigenschappen loopt er op blote voeten tussendoor.