Onderweg naar Miranda

We zijn bezig met de laatste verhalen van ons blog. We hebben nog niet alle foto’s van Nieuw Zeeland geplaatst en die willen we nog graag op het blog zetten. Er komen nog een drietal afleveringen met foto’s en dan een samenvatting van onze reis.
image
We zijn weer onderweg naar het zuiden.

image
Het wordt bijna eentonig zo mooi is het hier overal.

image
Je kunt hier heel goed riggels zien, die in vrijwel iedere heuvel in Nieuw Zeeland zijn gegroefd. Het zijn schapenpaadjes, die op de heuvels zijn uitgesleten, omdat de schapen keurig als kudde eenzelfde weg kiezen als ze lopen te grazen. Schapen hebben de tijd gehad om de paadjes uit te slijpen. Ze werden voor het eerst in NZ geintroduceerd in 1834 en werden snel een van de belangrijkste steunpilaren van de economie. Hoewel het aantal terugloopt zijn er nog steeds rond de 40 miljoen schapen in het land. De wolspinnerij is bijna helemaal uit NZ verdwenen en overgenomen door China.

image
De motor levert ineens geen vermogen meer. Het lijkt alsof de turbo van de motor niet meer werkt, maar we weten niet of er een turbo in zit. We komen nauwelijks de heuvels meer op. We stoppen en de motorkap gaat open. Er blijkt inderdaad een turbo in te zitten. Pim checkt meteen hoe het met de olie staat. Als we weer wegrijden doet de turbo het ook weer. Onbegrijpelijk.

image
We rijden de scenic route van Russell naar Whangarei en we kronkelen langs de kust, omhoog en omlaag.

image
We hadden deze bloem nog nooit in het wit gezien.

image
Als we een bord zien met ‘Café + Gallery + View’ slaan we af en gaan een kop koffie drinken.
In de tuin staan mooie beelden en er is een indrukwekkende collectie moois in de gallery te bewonderen.

image
In de vijver zitten een aantal enorm veel lawaaimakende brulkikkers.

image
Toen Pim nog bij de papierfabriek werkte waar papier werd gemaakt voor de golfkarton industrie, zocht hij geregeld naar cadeautjes op basis van golfkarton. Dat was lang niet altijd makkelijk of zinnig.

image
Dit zijn speelgoed dozen waarmee prachtige golfkartonnen beesten gemaakt kunnen worden.

image
Koffie met uitzicht.

image
Als we weer langs Sheep World komen, waar we op de heenweg naar Whangarei een demonstratie schaap scheren hadden gezien, zien we dat ze hun schapen rood hebben gespoten in het kader van de kerstsfeer. Het was ooit als een geintje begonnen, maar toen zo aangeslagen dat ze het nu ieder jaar doen.

image
We zijn bijna bij onze volgende kampeerplek en zien her en der bomen, waarvan de bovenkant heel erg geel is. Geen bloemen, maar gekleurde blaadjes. Het blijkt een Golden Elm te zijn. De stier kijkt ons verbaasd aan.

image
Uitzicht vanuit de achterdeuren. Er is hier helemaal niks in de buurt, maar wel een pool met vulkanisch warm water. 38′ heerlijk!